Így köszöntötték az újévet a halasiak
Kultúra

Így köszöntötték az újévet a halasiak

Több ezren kilátogattak az újév első órájában a Semmelweis térre, ahol zenével és pezsgővel köszöntötték 2015-öt.

Sokan a fejükön világító ördögszarvacskákkal vagy csillogó színes póthajjal, bohócsipkában, trombitával jöttek, de mindenki jól felöltözve érkezett az újévet köszöntő zenés rendezvényre a dermesztő hidegben.

akos-20150101-tuzijatek11

Nem volt mínusz 20, csak mínusz 15 fok, ami még inkább fokozta a szilveszter éjszakai és az újévi jó hangulatot. A szobor lábától nem messze a tér szélén, egy hosszú asztalon sorakoztak műanyagpohárba kitöltött pezsgőadagok.

Fülöp Róbert polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, a szokásos ú évi jókívánságok mellett egy olyan jövőbeni Kiskunhalasról beszélt, ahol az emberek szeretnek élni és legfőképp békességben egymással. A tömegben ott volt Szűcs Csaba alpolgármester is, aki családjával biztosította az ünnepléshez szükséges elegendő pezsgőt.

akos-20150101-tuzijatek12

A polgármesteri köszöntőt követően több mint tízperces látványos tűzijátékkal köszöntötték az új esztendőt, amire hosszú évek óta nem volt példa Kiskunhalason. A színpompás égi fényjátékot a téren lévőkön kívül sokan követték figyelemmel a város távolabbi részeiből is. A zenés tűzijáték után még sokan kint maradtak a téren, hogy együtt ünnepeljék a beköszöntött újévet.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1484|limitstart=0|limitcount=0}