(►) Dübörgött a rock!
Kultúra

(►) Dübörgött a rock!

A rock életérzés. Nem véletlen, hogy a Voices együttes immár tizenegyedszer hozta tető alá a Rockfarsangot. A Közösségek Házában ezúttal öt zenekarral bulizhatott együtt a közönség egy monstre koncerten.

A Rockfarsangnak több mint egy évtizedes hagyománya van a városban. A szervező Voices tagjai halasi kötődésű, baráti zenekarokat hívnak rendezvényükre. Azzal a lelkülettel szervezik, mint egykor a saját maguk és közönségük szórakoztatására.

Rockfarsang 001

A koncertet a Rock Life indította. A központi iskolából indult tehetséges diákzenekar feldolgozásokkal érkezett.

- Fellépés előtt nagyon izgultam, de a színpadon elmúlt. Ilyenkor teljesen elfelejtek mindent. Csak a zene van! – osztotta meg velünk érzéseit Horváth Nóra, az együttes énekesnője.

- Messze ez volt a legjobb fellépésünk. Minden nagyon király volt – tette hozzá Váczi Barnabás basszusgitáros.

- Ez a buli nekem most nagyon nagy szám volt. Az én fiam is játszott, ő a Rock Life dobosa – mondta Dánfi Krisztina, a büszke anyuka.

Rockfarsang 042

A Rock Life együttest a Sunset Symphony követte a színpadon. Ők tavaly is bizonyítottak Nightwish-műsorukkal.

- Tökéletes volt a hang- és fénytechnika. A közönség szeretete, ovációja nagyon jólesett. Sok múlik ezen, csúcs volt a hangulat – fejezte ki örömét Zsikla Laura énekesnő, akitől azt is megtudtuk, hogy még idén szeretnék megjelentetni lemezüket saját kiadásban, és a készülő korongról ízelítőül be is mutattak egy számot.

Rockfarsang 057

A koncert közepén a házigazda Voices játszott. Az előző Rockfarsang előtt újra kedvet kaptak a dalszerzéshez, több saját számmal is előrukkoltak. Ezúttal olajsejkekként álltak színpadra.

- Dubaiból érkeztünk felmérni a zsanai olajmezőket. Több feleségünk van, és bíztunk abban, hogy a Rockfarsangon újabbakat is megismerhetünk – árulta el Jeszenszky Zoltán énekes-gitáros.

- A feleség mértékegysége a kecske meg a teve. Remélem, én tevéket érek – fűzte hozzá Jeszenszky-Sebők Judit énekesnő.

Rockfarsang 102

Az Ozirisz zenekar újra visszatért a Rockfarsangra. Hoztak régi számokat és új dalokat is Calm and Silence korongjukról.

- Meghívottként ezúttal 50 percre korlátozódott a műsorunk. Júniusra viszont tervezünk egy lemezbemutató nagykoncertet Halason – tudtuk meg Fekete Csaba billentyűstől, aki évről évre örömmel jön zenélni a Rockfarsangra az Ozirisz együttessel.

Rockfarsang 115

A Mad Gun dallamos hard rock zenével örvendeztette meg a közönséget. Muzsikájuk a 90-es évek Amerikáját idézte.

- Ennek ellenére japán iskolás lányoknak öltöztünk. Olyan jelmezt akartunk, ami egyszerű és egységes vele a színpadkép. Ezt ütősnek gondoltuk – vázolta Kun László.

Rockfarsang 025

A zenészek a színpadon, a közönség pedig a nézőtéren vigadozott. Voltak közöttük új bulizók, és régóta visszajárók egyaránt.

- Nem voltam ezelőtt sohasem Rockfarsangon, de nagyon kíváncsi voltam rá. Beöltözni is nagyon jó ötletnek tűnt. Végig nagyon jól éreztem magam, baráti társaságban – tudtuk meg dr. Flaisz Jánostól.

- Nekem a rock a szívem csücske. Mondanivalója van, magáról az életről szól – véleményezte Szécsi Éva, aki ki nem hagyná a Rockfarsangot.

Ötletes jelmezekből ezúttal sem volt hiány. A legjobbakat jutalmazta a zenészekből álló zsűri.

Rockfarsang 083

A felnőtteknél a ZZ Top nyert. Az együttest ezúttal Csordás Ádám, Horváth Géza és Jeszenszky Dániel személyesítette meg. A fiúk nagyon örültek nyereményüknek, a hat darab dobozos sörnek, melyet – a buli kedvéért – hamar fel is pattintottak. Büszkék rá, hogy immár másodszor nyertek, 2013-ban a Kiss csapataként győzedelmeskedtek.

Rockfarsang 088

A gyermek kategóriában Király Anna – a Jégvarázs című rajzfilm Elzájaként – testvére, Zsófi pedig vámpírként jött és nyert. Szüleik, Bálint Karolina és Király Viktor szintén színes jelmezt öltöttek a Rokckfarsang alkalmából.

Tekintse meg helyszínen készített galériánkat megújult Facebook oldalunkon!

Kép-szöveg: Pál László
Videó: Vezendi Gábor

{facebookpopup}