Rejtélyes haláleset

Véres bűntény történt. Rejtélyes körülmények között meghalt egy zongoraművésznő. A nyomok egy fodrászszalonba vezetnek, ahol mindenki gyanús. Elindult a tavaszi színházi évad a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Első alkalommal, hétfőn este a Hajmeresztő című bűnügyi vígjáték szerepelt műsoron Mikó István rendezésében, a Városi Filmszínházban. A fordulatokban gazdag darabban Szirtes Gáborral, Pásztor Erzsivel, Keresztes Ildikóval, Nagy Gáborral és Bácsatyai Gergellyel is találkozhatott a közönség.


Paul Porter darabja Washingtonban játszódik, ahol egy hétköznap délután véres bűntény történik. Az áldozat az évszázad egyik legnagyobb zongoraművésznője. Mindenki gyanús!

- Egy fiatal nyomozót játszom benne, ami az elején még nem derül ki, majd a darab során. Én sose foglalkoztam azzal a gondolattal, hogy rendőr legyek, de nagyon sok rendőr ismerősöm van, és ők segítettek, hogyan kell viselkedni egy ilyen szituációban. Igazándiból szinte csak magamat adom, közel áll hozzám a karakterem – mondta Bácsatyai Gergely.

- Én egy képviselő felesége vagyok. A darab érdekessége, hogy a nézők elég hamar bekapcsolódhatnak a játékba, ami számunkra is ritkaságszámba megy. Nekem is újdonság volt – árulta el Pásztor Erzsi. – Féltünk tőle, mert nem minden nap csinál az ember ilyet. Nem tudjuk, hogy a különböző emberek hogyan reagálnak, de az eddigi tapasztalatunk az – és nem kétszer játszottuk már -, hogy nagyon szeretik a nézők. Érdekes módon megfeledkeznek mindenről, és teljes mértékben, szívvel-lélekkel részt vesznek a játékban – fűzte hozzá.

- Alkalmazott fodrásznőt alakítok, aki eléggé nagyszájú, eléggé magabiztos és sokszor összetűzésben van a főnökével – tudtuk meg Keresztes Ildikótól. – Ez egy krimikomédia, tehát nagyon át kell gondolnom, hogy mit mondok el és mit nem, mert a nézőknek kell igazán sok mindent megfejteniük a darabban. Attól jópofa, hogy interaktív. Nagyon bírom ezt a karaktert. Általában is nagyon szeretem az egyéniségeket. Legyen az bármilyen szerepkör, csak érezzem, hogy van benne spiritusz. Barbara abszolút ilyen – tette hozzá.
A társasjátéknak halasi szereplője is volt. A nézőtérről Kollár Tímea (képünkön telefonnal) vállalkozott arra, hogy színpadra lépjen, részese legyen a történetmesélésnek.

- Fantasztikus volt szerepelni a darabban. Érkezett egy nagyon kellemes és kedves felkérés, amelyet nem illett visszautasítani – mondta el érdeklődésünkre. Az előadás legjobb pillanatait megnézheti facebook oldalunkon.
Pál László
Fotók: Anda Péter
{facebookpopup}