Hatvani Zoltán Szavalóverseny

Hetedik alkalommal kerül sor március 7-én, a Zoltán naphoz legközelebb eső szombaton a 2008-ban 52 évesen elhunyt előadóművész és népművelő emlékére rendezendő megyei középiskolás szavalóversenyre.

 

Hatvani Zoltán gyermekéveit Zsanán töltötte tanyasi gyerekként, majd a városba, Kiskunhalasra költözött, itt élte életét középiskolás korától kezdve. Először könyvtárosként, majd népművelőként alakította Kiskunhalas kulturális életét. Már zsanai gyermekként felfigyeltek a tanárok kiváló versmondására, és ez így folytatódott a középiskolában, majd ezt követően is. Versimádó volt, irodalomszerető. Ady Endre volt az egyik kedvenc szerzője. Minden költői esten ott volt, szavalta a verseket, olvasta a prózát, és amatőr színjátszó is volt: vezéralakja a Szilveszter Szilvia vezette színjátszó csoportnak, és nem utolsó sorban a Lyra együttes külsős tagjaként is mondta a szebbnél szebb verseket.
A Bibó István Gimnázium és a Halasi Média és Kultúra Kft. közösen szervezi meg a versmondó ünnepet középiskolások számára. Az idén két verset kell megtanulni a versenyre jelentkezőknek: egy magyar költőtől bármilyen verset, és Buda Ferenctől Petőfi utolsó látomása c. költeményt.
A rendezvényre március 6-ig, péntekig lehet jelentkezni a megyéből a77/422-350 tel. számon Király Gábornál vagy 77/422-760-as számon Palásti Károlynál.
A program helyszíne: a kiskunhalasi Közösségek Háza: Sétáló u. 8.

Halasmédia infó

{facebookpopup}