A Lyra kalandjai a Vadnyugaton (1. rész)
Kultúra

A Lyra kalandjai a Vadnyugaton (1. rész)

Mint arról elsőként beszámoltunk, Kanadába utaztak a kiskunhalasi Lyra együttes tagjai, akik a kint élő magyarok legnagyobb örömére több koncertet is adnak az elkövetkező napokban, sőt egy március 15-i megemlékezésen is aktívan részt vesznek majd. Jeszenszky-Sebők Judit közösségi oldalán osztott meg friss élményeket az itthoniakkal.


A Lyra együttes utazása Vörös Sándor (a fotón leghátul), a Halas Néptáncegyüttes egykori tagjának ötlete nyomán szerveződött meg. A csapat tagjai épségben megérkeztek, első kinti tapasztalataikat pedig alább olvashatják.
 
„Szia mindenkinek, Edmontonban vagyunk ma.
1. nap: Mivel a repülőút annyira hosszú volt, hogy azt hittem a holdra megyünk, ma nehezen ébredtünk fel. Nagyzoli még hajnalban bóklászott, azt hitte otthon van. Bementünk a sears-be, bazinagy és aztán kaja majd bementünk a Patri iskoláját megnézni. Na az valami csoda, az itteni pedagógusok sírnanak, ha látnák azt a sok szépet, ami ott van. Itt annyi hatalmas verda van, ameddig a szem ellát Dodge-ok, Fordok mindenütt. 90 cent egy liter benzin és a vevők után dobják az autókat. ide kell is, mert nagyok a távolságok és a hóban el kell, hogy menjen a gépezet. Persze most itt akkora tavasz van, hogy csuda. Hó az van ugyan, de erős az olvadás, szóval sehol a mínusz 40, hozták a magyarok a jóidőt.

Most hazajöttünk kicsit, de perceken belül indulunk a Magyarok házába próbálni a dobossal. Magyarul nem beszél és a nótákat a youtube-ról tanulta. de meg fog lepődni, hogy a játékunknak ahhoz a világon semmi köze. Meg eljatszottam a gondolattal, - mivel senki nem ismeri még - hogy kapunk valami szegecses csuklópántos metálarcot, na az majd verheti a kócos kis ördögök voltunkat... szóval most próba, utána hazajövünk és a gyerekműsor forgatókönyvét is átnézzük.

holnap nagyon durva nap lesz, reggel próba a gyerekekkel, aztán tündérműsor, a színházas, díszletes, kosztümös, aztán este magyarok bálja. ki lesz a tökünk, de nem baj. Már nagyon várom.

Ja, erre sok az indián, de sajnos nem olyan szépek, mind ilyen elhízott boylertestű, remélem, azért majd megcsodálhatok valami jobb példány csingacsgukkot is.

folyt köv: itt este 3/4 11. most értunk haza. a dobos szuper, nem metálarc, hanem jazzdobos, úgy betanulta a számokat napok alatt, hogy be kell valljam, jobban tudja, mint mi. ebben nem lesz hiba. A hangom gatya, de meg küzdök, a levegő itt nagyon ritka, kétszer veszel levegőt és egyszer kapsz. Jó éjszakát, mindjárt alszom.
" - írta a facebookon a zenekar énekesnője Jeszenszky-Sebők Judit.