Emlékezés
Kultúra

Emlékezés

A Közösségek Házában Hatvani Zoltánra emlékeztek szombaton délelőtt. Az előadóművész előtt szavalóversennyel tisztelegtek a Halasi Média és Kultúra Kft. és a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium szervezésében.

Az idei megméretés Buda Ferenc és Petőfi Sándor munkásságát idézte. Mindkét költőt erős kötődés jellemzi a Kiskunsághoz, az Alföldhöz.
A Hatvani Zoltán emlékére rendezett szavalóversenyen középiskolások vettek részt Bács megyéből. A jelentkezőknek két verset kellett megtanulniuk. Az egyik Buda Ferenc Petőfi utolsó látomása, a másik pedig szabadon választott volt.
- Hetedik alkalommal szerveztük meg ezt a szavalóversenyt. A Vári Szabó István Szakközépiskolából érkeztek a legtöbben, 17 főt regisztráltunk. Jöttek még tanulók a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumból és a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumból – tájékoztatott Palásti Károly szervező.
A megméretésen közel 30 diák vett részt. A zsűri nevében dr. Komáromi Attila, a Forrás főszerkesztője értékelt.

- A mezőnyt jónak tartottam, bár volt, aki jobban izgult, mint kellett volna. A versválasztás szintén jó volt, értékes alkotásokat hoztak a diákok. A magyar költészet és Hatvani Zoltán előtt méltó tisztelgés volt ez az ünnepi rendezvény - fogalmazott dr.Komáromi Attila.
hatvanizsuri 
A szavalóversenyt Kovács Viktória, a  Bibó István Gimnázium tanulója nyerte, akit Kovács Erika készített fel a megméretésre. Vagyon József 2., Kócsó Martin 3. helyezést ért el. Kovács Nataniel 4., Révész Petra 5., Bárány Olivér 6. lett. 
Az ünnepi rendezvényt a városi óvodás szavalóverseny kiemelt versenyzői és a Vári Szabó-iskola diákjai megzenésített versekkel színesítették. 
Kimagasló teljesítményéért különdíjas lett Kiri Edit, Kiss Bernát, Moldovan Anabella. 
Hatvani Zoltán volt osztálytársainak különdíját Kovács Nataniel vehette át. A Halasi Média és Kultúra Kft. Kovács Viktóriát jutalmazta. Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület különdíját Révész Petra kapta. 

A megemlékezés Hatvani Zoltán sírjánál koszorúzással, virágok elhelyezésével ért véget a katolikus temetőben.
A versenyen készített fotósorozatunkat Facebook oldalunkon tudja megtekinteni.

Szöveg: Pál László
Fotók: Anda Péter

{facebookpopup}