A Lyra kalandjai a Vadnyugaton (2. rész)
Kultúra

A Lyra kalandjai a Vadnyugaton (2. rész)

Egyre több információ lát napvilágot a kiskunhalasi Lyra Együttes kanadai tartózkodásáról. Azt már közzétettük, mik voltak az első benyomásaik a zenészeknek megérkezés után, azonban Jeszenszky-Sebők Judit énekesnőtől most azt is megtudhatjuk, hogyan zajlott az első kinti fellépésük.


„2. nap: Ma volt az első éles bevetés. Reggel Csebacsi ráébredt arra, hogy a tündérműsort nem, nem csak próbalni fogjuk, ez bizony ma az előadás lesz. Úgyhogy a reggelt már nagypróbaval indítottuk. Azután irány a Magyar Iskolába. Ott a gyerekekkel a Nemzeti dalt és a Himnusztöredék c. Kormorán dalt próbáltuk. Hát nem vagyok egy olyan mellveregetős magyartudatos, de a szívem túlcsordult, amikor egy 3-4 éves gyerek a Nemzeti dalt énekelte. Jó, nem bőgtem, de határeset volt.

Na, de idő semmi, rohanás, Patrival beöltöztünk a tündérruhákba és a hatalmas várdiszlet előtt előadtuk a Bóbita gyerekműsorunkat. Patri elvállalta Kata szerepét, nagyon édes volt, ahogy a tündértanítónénit jatszotta. A fiúk is ügyesek voltak, a közönség meg csodás. Siker volt, vááá, nagyon fel vagyok most dobva. Most hazarobogtunk, eszünk, alszunk, próbálunk még egy kicsit, és este lesz a Magyarok Bálja. 

Ja, a fiúk egy edmontoni hangszerboltból kaptak gitárokat, Jumbok, nagyon szépek, jobb ez így, gombokert lehet vadonatúj hangszereket bérelni, a mi gitárjaink feladása nagyon drága lett volna. A fiúk imádják a hangszereket, csak a mandolint hoztuk otthonról. 

Az előbb konkrétan egy hófehér vadnyúl cikázott az utcában, itt mellettünk, bejárnak a városba, mint hozzánk a kóborkutyák. Zseniális. Jávorszarvast még nem láttam, csak a sörön. Calgary után a Sziklás-hegységbe megyünk, na oda tuti kell hótaposó, mert itt a városban lassan fürdőbugyi kell. 

Még azt az infót is megtudtuk, hogy hajnalig mulatunk, reggel kilenckor indulunk Calgaryba, de óraátállitas is van, ezért 8-kor indulunk. Gyilkos!"