Szólt a jazz...
Kultúra

Szólt a jazz...

Jazz minden mennyiségben. Ezt kínálta a Morvai Tamás 4tett szombat esti koncertje a Közösségek Házában. Az együttes játszott népzenét is a színpadon, izgalmas feldolgozásban.

 
A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében új sorozat indult, mely a jazz muzsikát szeretők kedvére való. Első alkalommal a Morvai Tamás 4tett játszott a Közösségek Házában. A zenekar egyetlen halasi kötődésű tagja a névadó Morvai Tamás. Jazz konzervatóriumot végzett. Jazzgitár-tanár és művész lett. 
 
- A jazz improvizatív, érdekes, folyamatos figyelmet igényel. Főként pesti klubokban muzsikálunk a zenekarommal, de nagyon jó érzés volt most Halason játszani. Halla Zoltán kért fel, és örömmel fogadtam el a meghívást - monda Morvai Tamás, aki a koncert napján ünnepelte névnapját. - A bőgős miatt lett ez a nap. Én meg összekötöttem a kellemest a hasznossal, hogy a névnapomon haza tudjak jönni - tette hozzá. 
 jazzzenekar02
Az együttes tagjainak fontos a közös éneklés. Halasi koncertjükön is gazdag volt a választék. 
- Elég színes műsorral érkeztünk. A moderntől a tradicionális jazzig minden megszólalt. Nagyon izgalmas népdalfeldolgozást játszani. Mi most egy kalotszegi hajnalira vállalkoztunk Arra kérem az én jó Istenemet címmel. Ez  vonal engem most nagyon érdekel - árulta el Tamás, akinek célja, hogy folyathassa ezt az utat.
A koncerten készített fotóink Facebook oldalunkon tekinthetők meg!

Szöveg: Pál László
Fotók: Anda Péter
{facebookpopup}

Még több cikk

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig