Horgolt csipkék
Kultúra

Horgolt csipkék

Harczi Istvánné horgolt csipkéiből nyílt kiállítás pénteken este a Csipkeházban. Katika élete első tárlatára három bőröndnyi kézimunkájából válogatott. Elárulta, nem volt könnyű dolga.

A remek alkotásokat Végső István, a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. részlegvezetője ajánlotta a közönség figyelmébe. A rendezvényen Szabó Borisz gitározott, énekelt, meglepetésdalokkal készült az alkotónak.

Rédei Éva igazgató a kiállításnak otthont adó Csipkeház képviseletében köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, a jövőben is szeretne teret adni helyi kézműveseknek.

Harczi Istvánné 08

- A halasi csipke és a horgolt csipke, úgy gondolom, nem áll távol egymástól. Mindkettő a női kezek kreativitását dicséri. Ezen a kiállításon csodálatos munkákat tekinthet meg a közönség – fogalmazott.

Harczi Istvánné több mint 20 éve horgol csipkéket. Eddig azonban nem tárta a nyilvánosság elé alkotásait.

Harczi Istvánné 26

- Ez az első hivatalos kiállításom. Nagy izgalommal készültem, de Végső István sokat segített – mondta. – Nagyon szeretek horgolni. Öt-hatévesen kezdtem összeszedni ezt a tudást. Még a televíziót is úgy nézem, hogy közben horgolok.

Katika a tárlatára három bőröndből válogatta össze a csipkéket. Mint mondja, alig tudott dönteni.

- A munkánál fontos a cérna és a terítő mérete. Vannak színes csipkéim is, mert van, aki rózsaszín asztalterítőt kér. A kiállítás anyagának kiválasztásakor viszont a képkeretek voltak dominánsak – tudtuk meg.

Harczi Istvánné 16

Kedvencei a virágmotívumok, de az utóbbi időben mandalával is ismerkedik. Ezekből is ízelítőt kaphat, aki e hónap végéig felkeresi a Csipkeházat.

Harczi Istvánnéval és munkáival március 15-én a Magyarok Vásárán is találkozhat a közönség.

Kép-szöveg: Pál László