Omega, Lorántffy, köszönjük!
Kultúra

Omega, Lorántffy, köszönjük!

Nem lehet lelkesedés nélkül írni a szombat esti Omega Oratóriumról. A református templom ezres közönsége minden generációt átölelt, a publikum erre a két órára eggyé vált a zenekarral és a Lorántffy Zsuzsanna Kórussal, amely életre szóló élményekkel gazdagodhatott. Velünk együtt...

 
Új Babylon épült szombaton este a halasi református templomban. Az Omega Oratórium fantasztikus előadása még sokáig beszédtéma lesz a városban. Nem lehet és nem is szabad érzelmek nélkül írni erről az élményről. Minden egyes pillanata kimunkált volt, tele élettel, érzelemmel. a dalok szövegei pedig üzenettel. Nekünk, a mának. 
Az is önfeledten énekelt, aki nem vérbeli zenekari rajongó és az is, aki gyakorlott koncertre járó. Látványban, hangban, fényben, lézerben gazdag produkció volt, amely könnyeket csalt a szemekbe, mosolyt fakasztott az arcokra. Ugyanúgy élvezte az igényes muzsikát a hetvenes hölgy, mint a tizenéves kamasz. Mindezt megalapozta Bödecs Pál elnök lelkész köszöntő beszéde, amely szellemesen könnyed, ugyanakkor az alkalomnak tökéletesen megfelelt. 
Külön kell szólnunk a Lorántffy Zsuzsanna Kórusról, amely végig jelen volt. És a hölgyek, urak szemmel láthatóan élvezték a rivalda minden egyes pillanatát.
A Fekete pillangó pedig az ő hangjukkal csendülhetett fel. Nem véletlen, hogy Andáné Vastag Andrea vezetőnek külön is megköszönte a zenekar a szereplést a meghajlásnál. Mindent egybevetve szenzációs este volt, amely egyszeri és megismételhetetlen. Köszönjük Omega, köszönjük Lorántffy! Pozsga Ákos remek fotói az Oratóriumról itt találhatók.
Jáger Levente
Fotók: Pozsgai Ákos
{facebookpopup}