Ezrek a Magyarok Vásárán
Kultúra

Ezrek a Magyarok Vásárán

Hetedik alkalommal rendezték meg városunkban a Magyarok Vásárát. Közel kétszáz kézműves, kereskedő, vásáros csatlakozott az idei kezdeményezéshez. A nap folyamán több ezer halasi és környékbeli érdeklődő látogatott ki a piac területére.

 
A szervezők reggel nyolc órától várták a város apraját-nagyját a színes programokkal, kézzel készített portékákkal. Nem kellett sokat várni az első érdeklődőkre, már kora reggeltől benépesült a helyszín.
magyarok02
Az ízletes finomságok és színes emléktárgyak mellett a kulturális programokra is nagy hangsúlyt fektettek. Óriási sikert arattak például a kurul dobosok vagy éppen a kiskunhalasi néptáncosok. A nap folyamán a kint lévők találkozhattak kosár- és gyékényfonóval, csuhéművessel, fafaragóval, kováccsal, és dobkészítővel, kékfestővel és szőnyegszövővel, de volt ostor- és nyeregkészítő, tűzzománcos, sajtos és mézesbábos, bőrdíszműves, hangszerkészítő, rongyműves, fajáték- és íjkészítő, valamint tojás- és bútorfestők, sőt kádár, szűcs, tímár és gölöncsér is.
magyarok03Az árusok és az érdeklődők is láthatóan jól érezték magukat, így nem kérdéses, hogy egy év múlva már a nyolcadik Magyarok Vásárára várják a halasiakat a szervezők.

Tekintse meg fotóinkat Facebook oldalunkon!

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Pozsgai Ákos
{facebookpopup}

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal