Gulyásfeszt, népünnepély
Kultúra

Gulyásfeszt, népünnepély

Csodás napon vannak túl az V. Gulyásfesztivál résztvevői. A térség legnagyobb gasztrokulturális eseményére idén hatvanöt csapat nevezett. Az időjárás kegyeibe fogadta a főzőket és a vendégeket is. Finom falatok, poharazgatások, sztorik, és minden, ami a jó hangulathoz kell. 

 
 

 
 
 
15:30  Eredményhirdetés
A szakmai zsűri az ízlelőbimbókra hagyatkozva a rendezvény végére meghozta a végeredményt. A hatvanöt csapatból alföldi gulyás kategóriában bronzérmes lett a Polgármesteri Hivatal csapata, másodiknak a Konok Kunokat választották, a mezőny legjobbjai pedig az Amicitia lett. Az „Egyéb" kategóriában harmadik helyen végeztek a Csipetkék és Babzabálók, ezüstérmet a Kerecsen csapat kapott, a képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig az Ökörcsárda team állhatott, Lekrinszky Zoltán vezetésével. És mindez látható is Pozsgai Ákos remek fotóin!

12:45 Francia kapcsolat
Pascal Párizsból indult el néhány nappal ezelőtt, és mint megtudtuk tőle Dubaiba tart. Hallotta a zenét, betért a Sóstó Csárdába és néhány falat finom gulyást megevettt a Habi Kft. standján. Pascal azt mondta, very good!



11:50 Alakul a buli
Egyre jobb a hangulat a Gulyásfeszten. A színpadon egymást követik a fellépők, közben a csapatok egyre emelkedett hangulatba kerülnek. Szerencsére a nap is egyre jobban süt, mindenkire... A színpadon egymást követik a fellépők. Itt vannak az új fotóink!
 
10:35 Terített asztalok
A főzés mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a tálalásra is a mai versenyen. Több csapat már most elkészítette a "díszasztalt", a zsűri pedig alaposan szemügyre veszi a látványt. 
 asztallap
 
10:05 A városháza kifőzi 
Hagyományos alföldi gulyást főz a halasi városháza. Mint megtudtuk: fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a Gulyásfesztiválon. Ha véletlenül elakadnának a szakácsok, akkor lehet farkasért pontosabban Farkasért kiáltani. Farkas Dániel alpolgármester és Fülöp Róbert polgármester is igyekszik jó tanácsokat adni.
 
 
9:35 A zsűri figyel
A Gulyásfesztivál zsűrije, amely sokkal többet mosolyog, mint általában az ítészek, már járják a csapatok főzőhelyeit. Mindenkihez van egy jó szavuk, tanácsokat adnak, és bizony ellent kell állniuk a kínálásoknak is. Főként a pálinkának... 
 
9:01 Óriásüst, odasüss!
Már forr a finom gulyás a Sóstó Csárda óriásüstjében, amelyben 1200 adagnyi ételt lehet egyszerre elkészíteni. Százötven kilónyi marhahús fő, érdemes megízlelni. Közben egyre többen vannak a fesztivál területén. A hangulat emelkedik, ürülnek a poharak, telnek a bográcsok. Az első galériánk itt található
 
8:30 Minden résztvevő első
Ezekben a pillanatokban köszönti a zsűri a résztvevő csapatokat. Soós Dezső és Illés Lajos is arra tért ki, hogy minden nevező megérdemli az első helyet. Azt mondták, hogy sok jó ember jön össze ebből az alkalomból és ez a legfontosabb. Herczeg Nóra, a szervezők nevében mindenkinek jó versenyzést és finom falatokat kívánt.
IMG 8592 
8:15 Elkezdődött...
2011-ben, Gulyás József emlékére rendezték az első Gulyásfesztivált, amely azóta alaposan kinőtte magát. Évről évre nő a résztvevők száma, idén már hatvanöt csapat nevezett. A Sóstó Csárda és a KB Autoteam Kft. rendezésében 2015-ben elérkezett a jubileumi, ötödik alkalom. Érdemes lesz egész nap kilátogatni a parkba, ahol máris több százan vannak. Annál is inkább kellemes sétát lehet majd tenni, mert a meteorológia verőfényes napsütést, tavaszi időjárást ígér.