Jön a Laló!
Kultúra

Jön a Laló!

2015. április 16-án (csütörtökön) 17 órakor a Közösségek Házában filmvetítéssel és beszélgetéssel egybekötött megemlékezés lesz. Kiskunhalas Város Önkormányzata, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség és a Halasi Média és Kultúra Kft. közös szervezésben lehet őszintén beszélgetni a tragikus emberüldözésről. Egy holokauszt túlélővel forgatott dokumentumfilmmel kívánják a felhívni a figyelmet az 1944/45-ös magyar sorstragédiára a szervezők. 

 
Laló - magyar dokumentumfilm

A film hőse 'Laló', Erdélyi Lajos Marosvásárhelyen született. A XX. század mindkét diktatúráját megélte, mindkettőt megszenvedte, szerencsére mindkettőt túlélte. Laló páratlan intellektussal és nyitottsággal, kiváló elbeszélő képességgel megáldott ember. Elbeszéléseiből kirajzolódik előttünk egy eltűnt világ, melynek alappillére volt a többes identitás, a másság elfogadása, a kisebbségek együttélése.

Mérlegel és értékel, ritkán ítélkezik. Élete első 16 évének eseményeit - Marosvásárhely, holokauszt, hazatérés - önmagában és összefüggéseiben is analitikusan vizsgálja, miközben személyes történeteivel élményszerűvé teszi mindezt a hallgatóság, a nézők számára.