(►) Brüsszelbe utazik a csipke
Kultúra

(►) Brüsszelbe utazik a csipke

A csipkék fővárosába készül a halasi csipke. Április 21-én Brüsszelben az Európai Parlamentben mutatkoznak be a város büszkeségei. A kiállítást a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum főosztálya szervezi. A Csipkeháznak nem kerül költségébe a megjelenés.

 
 
 
 
Az Európai Parlamentben egy hétig láthatják majd az érdeklődők a város kézműves remekeit. A halasi csipke kiemelt szerepet kap a tárlaton. A többi hungarikum fényképeken mutatkozik be, de a csipke lehetőséget kapott arra, hogy termékekkel is megjelenjen és egy munkatárs is meghívást kapott – tudtuk meg Szécsiné Rédei Évától, a Csipkeház igazgatójától. A kiállításra összeállítanak egy albumot, melybe csipkéket tesznek és tájékoztató anyagok is készülnek angol, francia és német nyelven.
Közben itthon is zajlik az élet. A napokban Kiskunmajsán nyílt meg egy három hétig tartó csipke kiállítás, május elsején pedig Hevesben mutatkozik be a csipke, és közeleg a szokásos éves nemzetközi csipkekiállítás ideje is. A témáról további információk az e heti Halasi Tükörben olvashatók.

Még több cikk

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista