Üvegvarázs
Kultúra

Üvegvarázs

Holtság Károly klasszikus ólomüvegezéssel és üvegfestéssel foglalkozik. Próbálja tudása maximumát nyújtani e szép mesterségben. Aki ellátogat kiskunhalasi kiállítására a Közösségek Házába, megismerkedhet művészetével.

Üvegvarázs címmel tekinthető meg kiállítás a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Holtság Károly kecskeméti üvegművész hozta el városunkba alkotásait három hétre.


„Nincs még egy olyan dekoratív művészet, mely oly mélységesen fogná meg a lelkünket, mint az üvegfestészet. Az üvegfestményeken beözönlő világosság maga a megszínesített napfény.” – mondta Halla Zoltán a megnyitón.


- A munka mellett nagyon szívesen megyek kiállításokra, évente négy-öt alkalmat bevállalok. Teljesen szabad kezet kaptam, hogy bemutassuk az üvegfestészetet, az ólomüveget, a Tiffany lámpákat. Próbáltam hozni egyszerűbb és bonyolultabb kivitelezésű munkákat – tudtuk meg Holtság Károlytól.


Az üvegművész ajtói, üvegfalai és dísztárgyai nagy sikert arattak a közönség körében. Az alkotások modern és klasszikus stílusban egyaránt megtalálhatóak, kinek-kinek ízlése szerint. Holtság Károly határon innen és túl számos helyen bemutatkozott már. Munkáját a Parlamentben is igénybe vették. Művészetét dicséri a Magyar Termék Nagydíj, melyet sík- és térkupoláival nyert el.

A kiállítás megnyitóját a Rumba Gitana együttes színesítette műsorával.

Galériánkat Facebook oldalunkon tekinthetik meg.


Szöveg: Pál László

Fotók: Anda Péter