(►) Emlékezetes ballagás a Bibóban
Kultúra

(►) Emlékezetes ballagás a Bibóban

Elbúcsúztak iskolájuktól a Bibó István Gimnázium végzős diákjai is. A szombat délelőtti ünnepségen átadták az iskola legrangosabb elismerését, a Pro scola-díjat, amelyet az idei esztendőben hárman kaptak meg..

 

A hagyományokhoz híven a ballagó diákok oldalukon a tarisznyával, osztályfőnökükkel az élen énekelve még egyszer végigjárták az iskola tantermeit és folyosóit. Ez idő alatt a szülők, a családtagok és az ismerősök a gimnázium sportcsarnokában gyülekeztek és várták a végzősöket, ahol délelőtt tíz órakor vette kezdetét a ballagási ünnepség.
Veszelszkiné Huszárik Ildikó igazgatónő, a negyedikeseket búcsúztató köszöntőjében a jelent adó húsz éves gimnázium múltját idézte fel: A bibós Exempla docent – a példák tanítanak jele mondat okán. És azért is, mert az emlékezés: erkölcs, jellem, önbecsülés.

bibo2
Idén hárman vehették át az iskola legrangosabb kitüntetését. Pro scola-díjat kapott középiskolai tanári, iskolaalapítói, könyvírói, irodalmi és tudományos munkájáért, a Bibó István Gimnázium létrehozásáért, az iskolanévadásért, az iskola szellemiségét is meghatározó dr. Bognár Zoltán.

bibo3
Kiváló tanulmányi eredményeiért, a megyei és országos tanulmányi versenyek dobogós helyezéseiért, a felsőfokú angol nyel vizsga tulajdonos Bogáromi Dávid kapott Pro scola-díjat, valamint az iskola elhivatott támogatásáért, érdekvédő, szervező és hagyományteremtő munkájáért Tarné Mágori Rózsa vehette át az igazgatónőtől a magas szintű elismerést. Az ünnepségen emléklapot vehettek át azok a szülők is, akik a Bibó István Gimnázium jogelődjében, az állami Szilády Áron Gimnáziumban végeztek, és most ballagott a gyermekük.

Halasmédia Online

Fotó: Pozsgai Ákos

Az eseményről képek a Facebook oldalunkon tekinthetők meg.