Már nem hobbizenekar...
Kultúra

Már nem hobbizenekar...

- A hobbizenekartól szerintem több, amit csinálunk. Kicsit olyan, mint egy munkahely, de a jobbik fajtából- fogalmazott Nánai Ádám, a T-Band együttes vezetője. A halasi banda a napokban a Közép-Európai Tereprally Kupán zenélt, de már készül a Borudvarra, a koncert szombaton este, 21:30-kor kezdődik.

 

2007 novemberében hangzottak el az első akkordok, ekkor indultak a próbák, ettől számítható a T-Band története. A Nánai Ádám (ének, gitár), Nánai Csaba (billentyűk), Tihanyi Sándor (herfli), Vezendi Gábor (ének, basszusgitár) és Vígh József „Dzsó” (dobok) alkotta felállás 2014. óta működik. És hogy milyen a zene, amit játszik a banda? - Legfőképpen az igényesebb szórakoztató műfajba sorolnám a zenekar repertoárját. A legtöbb dal feldolgozás, amit játszunk. Olyan számokat szeretünk előadni, amelyeket nem csak a saját szórakoztatásunkra játszunk, hanem szeretjük, ha a közönség velünk együtt lehet részese a produkciónak. Együtt énekeljük a dalokat, együtt szórakozunk, és egy kicsit így megszűnhet az a zenész-közönség határ- fogalmazott Nánai Ádám.

A gitáros, énekes azt is hozzátette, az együttes már túllépte a hobbizenekar kereteit. - A hobbizenész csak otthon játszogat, a saját szórakoztatására. Mi pedig amikor elmegyünk egy rendezvényre játszani, nagyon komolyan vesszük, hogy ott, azon az estén teljesíteni kell. Oda kell utaznunk, hangulatot kell csinálnunk, és ehhez hasonlók. Összességében jó szórakozás ez nekünk is, de vannak kemény, és fárasztó részei is a zenélésnek, hiszen a munka soha nem akkor kezdődik, amikor a koncert, és nem is ér véget egyből a buli után. Mostanában egy csomó helyre járunk koncertezni, így válaszolva a kérdésedre, a hobbizenekartól szerintem több, amit csinálunk. Kicsit olyan, mint egy munkahely, de a jobbik fajtából. Persze mindenkinek van egy „másik élete” is, ahol nem zenész, hanem rendes polgári életet él, reggel hétkor felkel, elmegy dolgozni- árulta el Ádám. Tavaly nyáron nagy sikere volt a bandának a Főtérbúcsúztatón, szombaton este a Borudvarban is hasonlóra készülnek.

– Ez egy különleges alkalom lesz. Nem kifejezetten a tőlünk megszokott műsorral készülünk. Lesz persze most is egy-két ismert sláger a „Kezeket!” és „Most ti jöttök!” felkiáltásokkal, ahol együtt énekelünk a közönséggel, de a koncert első felében főleg a blues irányába varázsoljuk el a nézőket. Igazi szájharmonika, blues zongora, és bluesos gitárhangszín fogja jellemezni a dalokat. Ezen az estén Csaba helyett Huszta Gábor fog zongorázni. Ő sem lesz ismeretlen a közönségnek, mert 2010-től 2014-ig ő is tagja volt a bandának. Mi már nagyon várjuk ezt az estét, hiszen mindig jó érzés a szülővárosunkban zenélni- tette hozzá Nánai Ádám.

Jáger Levente

Fotó: Lukács Viktor

A koncertvideó a Bibó István Gimnáziumban készült.