(►) Elballagtak a váris diákok
Kultúra

(►) Elballagtak a váris diákok

Szombaton délelőtt elköszöntek a Vári Szabó István Szakközépiskola végzősei is. A város legnagyobb oktatási intézményében tizenkilenc osztály ballagott el egy ünnepi műsor keretében. Az iskola udvarán megtartott rendezvényen Szabó Edina főigazgatónő megállapodást írt alá a Országos Polgárőr Szövetséggel, valamint a Magyar Honvédséggel a közszolgálati szakmacsoport fejlesztésének érdekében.

Óriási volt a forgalom szombaton délelőtt a Kossuth utcán, a Vári Szabó István Szakközépiskola környékén. A város legnagyobb oktatási intézményéből is elballagtak a végzősök. Idén 19 osztály fejezte be középiskolai tanulmányait, őket meghatott szülők, családtagok, rokonok, barátok figyelték. A megjelenteket Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte, majd Szabó Edina, az iskola főigazgatója lépett a mikrofon elé.

- Iskolánk folyamatosan fejlődik, évről-évre bővül és szépül. Ebben segítségünkre vannak állami és civil szervezetek is. Példaértékű az a növekedés, ami az utóbbi években látható volt a közszolgálati szakmacsoportnál. Három szervezettel kötünk most megállapodást , mely a közszolgálati szakmacsoport további fejlődését nagy mértékben segíti – mondta beszédében az intézményvezető. A megállapodást a Országos Polgárőr Szövetséggel, valamint a Magyar Honvédséggel írta alá nagy nyilvánosság előtt Szabó Edina megbízott főigazgató.

vári01

A váris ünnepség hagyományos része az iskola díjak átadása. Idén az Vári Szabó István Szakképző Iskoláért-díjat Király Balázsné, Somosköviné Németh Ildikó, Sárkányné Horváth Katalin és Nagy Kálmán, valamint Jakus Szilárd vehette át.  A Vári Szabó István Szakképző Iskola Kiváló Tanulója elismerést ezúttal a szakközépiskolások közül Szalma Daniella, a szakiskolások közül pedig Hegedűs Angéla érdemelte ki.

Az érettségi utáni szakképzésben résztvevők közül Tikviczki Attila volt a kitüntetett. A Vári Szabó István Szakképző Iskola Kulturális Életéért és Közösségéért-díjat Kiri Erika kapta meg, a sportolók közül Csehó-Kovács Márk volt a díjazott. A Mercurius-díjat 2015-ben Kelle István tanár és Német Anita tanuló vehette át.

Ha szeretne további fotókat nézni az eseményről, kattintson IDE!

Szöveg: Jáger Levente

Fotó: Pozsgai Ákos
Videó: Vercz András