Na, így kell hangulatot csinálni!
Kultúra

Na, így kell hangulatot csinálni!

Hazánk jelenleg egyik legfelkapottabb előadópárosa, Majka és Curtis közel 120 perces élő koncertet adott csütörtökön éjszaka Kunfehértón. Slágereik népszerűségét jól mutatja, hogy óvodásoktól egészen a nagymama korú hölgyekig minden korosztály képviseltette magát a színpad előtt.

Mindenki táncol, Tündi Bündi, Belehalok, Mondd, ami fáj…csak néhány azok közül a jól ismert dalok közül, amik felcsendültek tegnap éjszaka Majka és Curtis élő nagykoncertjén. A rapperek bő két évvel ezelőtt határozták el, hogy befejezik a „hakni fellépéseket” és kizárólag zenekari felállásban lépnek közönség elé. Ezzel a produkcióval érkeztek Kunfehértóra is.

A közel kétórás nagykoncerten nem maradt ki egyetlen, a közönség által favorizált dal sem. Egymást követték az elmúlt bő másfél évtized alatt megismert szókimondó szövegek, amiket meglepő módon nem csak a tinédzserek és a fiatal felnőttek, hanem még a jelenlévő óvodások és a nagymamakorú hölgyek is egy emberként fújtak.

- Nem is tudom szavakba önteni, mit érzünk olyankor, mikor lemegyünk a közönség tagjai közé, és átölelnek, megpuszilnak, lepacsiznak velünk. Kisgyerektől kezdve az idős emberekig mindenki ott van a koncertjeinken. Velünk együtt énekelnek, ugrálnak, tapsolnak. Ettől nem kívánhat többet egy előadó. A Belehalok című klipünk megjelenése óta hatalmasat fordult velünk a világ. Imádjuk ezt az egészet és még nagyon sokáig szeretnék csinálni – mondta el a koncert után kérdésünkre Curtis.

A koncert egyik legaranyosabb pillanata az volt, amikor a két főszereplő színpadra hívott egy kislányt, aki láthatóan a publikum legfiatalabb tagja volt. A szőke csöppség felnőtteket megszégyenítő bátorsággal ment fel a világot jelentő deszkákra, ahol aztán kedvenceivel közösen rappelte el az egyik sláger több versszakát is.

Mint megtudtuk, a Majka & Curtis Live formáció évente nagyjából 70-80 nagykoncertet ad. Azt mondták, most, a fesztiválszezon közepén szinte egy percnyi szabadidejük sincs, de egyáltalán nem bánják, hisz a közönség szeretete mindenért kárpótolja őket.

Curtis, vagyis Széki Attila interjút adott a Pont című ifjúsági műsor stábjának. A vele készült beszélgetést a magazin egy későbbi adásában láthatják majd az érdeklődők.

Még több cikk

Sose halok meg?

Sose halok meg?

Dallista Szandival

Dallista Szandival