Óriáscsipkénk lesz
Kultúra

Óriáscsipkénk lesz

Várhatóan jövő szerdán avatják fel azt azt óriásfestményt, amely egy halasi csipkét ábrázol az egyik Erdei téri társasház falán. Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumi elnöke arról tájékoztatta a szerkesztőségünket, hogy az alkotó NeSpoon lengyel festőnő lesz.

 

 

Újabb reklámot kap a halasi csipke és egy újabb alkotással bővülnek városunk látnivalói A Halasi Csipke Közalapítvány úgy döntött, hogy megrendel egy nagy méretű halasi csipke falfestményt a csipkeházzal szemközti társasházra.  Az ötletet a város vezetése, vállalkozók is jónak tartották, ezért anyagi és természetbeni támogatással is segítik a terv megvalósítását.

Az alkotó NeSpoon lengyel csipkefestő  pénteken már meg is érkezett városunkba. A Csipkeházban május 22-ig megtekinthető a művésznő több korábbi alkotásának fotótárlata. Most, a hétvégén kezdi el a munkát a beállványozott végfalon. NeSpoon Pongrácz Margit 1935-ben tervezett zsabó csipkéjét választotta témájául. A falfestmény avatása előre láthatólag május 20-án, szerdán lesz, a déli órákban. - Az, hogy a művésznő pontosan mikor tudja befejezni a munkát természetesen függ az időjárástól is, de szeretnénk az ő jelenlétében avatni a képet- nyilatkozott Pajor Kálmán kuratóriumi elnök.

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig