Tánc-remek a gálán
Kultúra

Tánc-remek a gálán

Az előzetes beharangozók alapján sejtette a nagyérdemű, hogy nem megszokott táncgálát láthat szombaton este a Stúdió 2000 TSE-től a Vári Szabó István Sportcsarnok közönsége, de hogy a táncvarázs színelőadás ekkora tetszést arat, azt senki nem gondolta. Újszerű táncgálával ünnepelte 25. születésnapját a halasi versenytánc klub két felvonásban, amelyben a második rész egy komplett táncszínházi előadás hozott. A gálát pontban este 7-kor Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg, majd angolkeringővel vette kezdetét a tánc-show.

 

Hagyomány, hogy a táncgálán minden korosztály és kategória bemutatkozik. Így történt ez most is a program első felében. A nagyérdeműt a műsor felépítésében fokozatosan rántották bele a tánc érzésvilágába, amelynek óriási kísérő taps és hangulatos bekiabálások adtak nyomatékot. A latin és a standard táncok rendszerezett váltogatásának egyensúlyában kaptak dominanciát az egyéni kűrök és formációk.

 

Remekül szórakoztatta ismét a közönséget a Juhász Ágnes - Tóth Szilárd edzőpáros által összeállított gála, ugyanakkor a negyedszázados évfordulón a háttérmunka értékelésére is gondoltak. Juhász Ágnes művészeti vezető elismeréseket adott át az egyesület vezetőinek és legkitartóbb támogatóinak.

Díjat kapott az egyesület elnöke Gyöngyi Sándor és elnökségi tagja Bölecz Jenő. Kiskunhalas város önkormányzatának is megköszönték a folyamatos támogatást, az emlékplakettet Fülöp Róbert polgármester vette át. A KB Autoteam Kft.-tól Juhász Tibor, a Ganz-air Kft. részéről Gidai János kapott díjat.

A RexTerra Kft. nevében Fülöp János Róbert, a T&K Filmnyomó Műhely vonatkozásában Pásztor Tibor vették át a plakettet. Ajándék csomaggal köszönték a meg a munkáját Sándor Juditnak, az egyesület standard trénerének, Dr. Kisteleki Károlynak, az egyesület sportpszichológusának, Dudás Ágnesnek, a budapesti csapat igazgatójának és Balogh Balázsné Ágnesnek, a bajai csapat asszisztensének.

A gála második része teljesen új felfogású előadást hozott. Jó háromnegyed órában egy elvarázsolt kastélyba kalauzolták a nézőket az alkotók. Ebben a kastélyban a táncműfaj legtöbb eleme megjelent, olyan díszlet körettel, jelmezekkel, megvilágítással, dramaturgiával, amely örökké emlékezetessé tette a 2015. évi táncgálát. A fináléban percekig tartó tapssal jutalmazták a Stúdió 2000 TSE több mint 100 fellépő táncosát.

A gálát a Halas Televízió teljes egészében rögzítette és később leadja, de a jövő heti híradó műsoraiban is szerepelnek majd részletek.

Kovács Iván

Fotók: Szatmári Mihály/ Mike Pix