Ünnep minden koncert
Kultúra

Ünnep minden koncert

A hétvégi Főtérnyitó Fesztiválról az akusztikus zene sem hiányozhat. A műfaj jeles halasi képviselője, a 5 Non Bonds június 5-én 18:50-kor koncertezik, és két órán át lesz színpadon.

- A 5 Non Bonds évek óta fellép különböző rendezvényeken. Sikerült felkészülni az elmúlt hetekben a fesztiválszezonra?


- Mi mindig készen állunk a fellépésekre. Minden koncert egy külön ünnep lesz, amit tényleg várunk és ahol igyekszünk minél jobb hangulatban zenélni – mondta el kérdésünkre Jeszenszky Zoltán énekes-gitáros.


- Zenekarotokkal népszerű dalokat dolgoztok fel. Mennyi sláger szerepel a repertoárotokon?


- Ezt már igazából mi magunk sem tudjuk. Egy ideig számoltam, de aztán elvesztettem a fonalat. Ahogy a különféle igények szerint változik a műsor, sok szám kiesik, aztán néhány visszakerül, vagy újak jönnek helyettük. Pont ettől érdekes, hogy mindig van mihez hozzányúlni. Egy-egy koncerten olyan 25-35 szám szokott elhangzani.   

- Mivel készültök a Főtérnyitó Fesztiválra?

- A szokásos jó hangulattal. A számokat meg majd ehhez válogatjuk. Részt vettünk a Főtérbúcsúztató Fesztiválon is, ami egy nagyon jó buli volt. Szerintem a Főtérnyitó még annál is jobb lesz. Ide a halasiak ünnepelni jönnek, tehát elsősorban a vidám, lendületes dalokon lesz a hangsúly.

Pál László