Pro Iuventute 2015
Kultúra

Pro Iuventute 2015

A Szilády Áron Társaság 1994-ben kezdeményezte a kiskunhalasi nevelési-oktatási intézmények körében, hogy diákjaik a Nagy Szeder István által kidolgozott és alkalmazott „halasi norma” módszerrel válasszák meg, jelöljék egy kedves tanárukat az Ifjúságért díjukra. Az elmúlt huszonegy évben folyamatosan megvalósult ez az ünnepi program, köszönhetően mindazoknak, akik kitartó szeretetükkel és hitükkel segítették a halasi diákközösségeket.

A Pro Iuventute díjátadó ünnepség résztvevőit Bödecs Pál lelkész-főigazgató és Lukács László, a Szilády Áron Társaság elnöke köszöntötte. Felhívták a figyelmet azoknak a pedagógusoknak a lelkiismeretes munkájára, akik példát mutatnak emberségből, szakmai hivatásból.

A keddi ünnepi rendezvényt a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében tartották, követve a hagyományokat. A Pro Iuventute 2015 díjak átadása ünnepélyes keretek között valósul meg, ahol a köszöntők után az első, majd a második alkalommal díjazottak vehették át emlékérmüket. A Szilády Áron Társaság tradíciói alapján a díjazottakról méltató gondolatokat, laudációt az intézményvezetők mondtak.

Pro Iuventute 2015 05

Dabis Henrik (Vári Szabó István Szakközépiskola), Igás Andor (Kertvárosi-iskola), Juhászné Perneki Andrea (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium), dr. Makay Gáborné (Felsővárosi Általános Iskola), Martonné Fülöp Viktória (Kiskunhalasi Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Nevelési Tanácsadó), Nagy Czirok Anikó (Százszorszép Óvodák) bronzérmes lett.

Andrási Szabolcsné (Központi Általános Iskola), Kelle István (Vári Szabó Szakképző Iskola), Kissné Kriszt Zsuzsanna (Bibó István Gimnázium), Nagy-Kálóziné Paska Andrea (Szilády Áron Református Gimnázium), Tóth Péter (Fazekas Mihály Általános Iskola), Zámbó Károlyné (Szent József Katolikus Általános Iskola) ezüstérmet vehetett át. Emlékdíjas – harmadszorra is szavazást nyert pedagógus – idén nem volt.

Az ünnepséget pezsgős koccintás és fogadás követte.

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával