A nagy buli

Elérkezett a Főtérnyitó Fesztivál ideje. Két napon át számos előadó, zenekar lép színpadra, hogy a közönség minél jobban szórakozzon. Összefoglalónkban több együttes képviselője is megszólal, és elárulja, mire számíthat, aki velük bulizik.

Tegnapi Emberek

Bende Béla pénteken dobpergéssel köszönti a megújult főteret. Együttese, a Tegnapi Emberek ígérete szerint dinamikus összeállítással, az elmúlt évtizedek slágereivel érkezik a színpadra.

– A program, amivel készülünk, egyszerű. Dinamikus, dallamos, lüktető ritmusú, szórakoztató, rock a 60-as, 70-es évek slágerei – vázolja terveit Bende Béla. - Annak hogy megújul a főtér szívből örülök, annál is inkább, mert a fiatalságom egy nagyon fontos helyszíne, ugyanis kisgyermekként ez volt a fő találkozási helyünk barátaimmal, majd fiatalemberként, a Városi Étterem volt a főtér nevezetes szórakozóhelye, mely nekem első hivatásos zenész munkahelyem.

tegnapi

ÚtközBand

A szegedi ÚtközBand egyéni módon dolgoz fel slágereket, amivel különleges élményt kínál közönségének. A halasiakat pénteken 21.30 órára hívják bulizni a főtérre.

- Azok a dalok, amelyeket szeretek, szívesen formálom a saját ízlésvilágomra. Hasonló módon, mint a jó szakács, aki egy kicsit egyedien készíti el az ismert ételeket. Zeneileg is hasonló a helyzet. Lehet, hogy a dal alapjában rockos hangvételű, de mi inkább a funk vagy a latin világából közelítünk hozzá, néha egy-egy különleges szóló vagy hangszer is előkéről, mint például az ukulele, amelyet nagyon szeretünk használni – nyilatkozta weblapunknak Bajusz Attila.

A koncert technikai körülményei nagyban befolyásolják a lehetőségeinket. Vannak olyan elemek, amelyek költségesebbek, mint például a ledfal, ami jól használható show-elem, de biztosak vagyunk abban, hogy egy jó koncertprogrammal állunk a nagyközönség elé.

utkozband

Abaházi Csaba - MégEgyKör

Az emberek szeretik a rockzenét – ezt tapasztalja együttese koncertjei alkalmával Abaházi Csaba. Halasra kedvenc hazai és külföldi dalaikat és a MégEgyKör saját szerzeményeit hozzák. Kezdés június 6-án 19 órakor a nagyszínpadon.

- Alapvetően rockénekes vagyok, a MégEgyKör zenekar is ebben a stílusban mozog. Bármerre járunk, azt tapasztaljuk, hogy az emberek szeretik ezt a fajta zenét, és mivel korábban sokat jártam Kiskunhalason, biztosan tudom, hogy az ott élők is vevők a minőségi rockzenére, amire nagyon jókat lehet bulizni. Saját dalainkon kívül játsszuk természetesen egykori zenekarom, a Sing Sing legnagyobb slágereit, lesz például a Halál a májra, nyomunk klasszikus Edda-, Bikni-, P. Box-dalokat, mai előadók slágereit – Ákos, Magna Cum Laude, Hooligans –, a külföldi kedvencek közül pedig például a Bon Jovi dalait – árulta el Abaházi Csaba.

kör


Ozirisz

Hogy miként passzol össze a kőkemény rockzene és a fúvósok világa? Nos, a Főtérnyitó Fesztivál egyik különleges produkciója lesz az Ozirisz és a Városi Fúvószenekar közös produkciója. Mindkét együttes már nagyon készül, sőt, lapzártánk idején megvolt az első közös próba is. Az Ozirisz majd’ másfél órát lesz színpadon június 6-án 21 órától.
- Nagy-Apáti Ivett
keresett meg minket még februárban, hogy fellépnénk- e a fesztiválon, és néhány számban a fúvószenekar is közreműködne. Érdekesnek ígérkezik ez a közös zenélés, mivel a mi zenei világunkhoz inkább a vonósok állnak közelebb – avatott be az előzményekbe Fekete Csaba, az Ozirisz egyik alapítója. Három számot játszunk el közösen, a dalok harmóniáit megkapta a fúvószenekar, és úgy tudom, hogy keményen próbáltak. Rendesen meg kell hangszerelnünk a számokat, de ennek szabadtéri hangosítása is kemény feladatnak ígérkezik – fogalmazott Fekete Csaba.

ozirisz

Just One Night – T-Band

Fergeteges bulival készül a Just One Night és a T-Band legénysége a Főtérnyitó Fesztiválra. Azt szeretnék, ha minden korosztály együtt tudna ünnepelni. A Just One Night június 6-án 16.45-kor, a T-Band 22.45-kor koncertezik a nagyszínpadon.

- Most is a megszokott hangulatot szeretnénk megidézni, ahol mindenki együtt szórakozik és énekel a színpad előtt. Talán nem is a koncert megfogalmazás az, ami ránk lenne jellemző, inkább egy fergeteges bulit szeretnénk csinálni, ahol minden korosztály együtt tudja ünnepelni és köszönteni az új főteret – mondta Nánai Ádám a T-Band képviseletében.

A Just One Night egy korábbi zenekarunk volt Gáborral, majd több átalakulás után azok a zenészek alkotják a mai formációt, mint akik a T-Bandet. Ennek oka, hogy szeretünk együtt zenélni, és egy másik műfaj is fontos szerepet tölt be az életünkben, mégpedig a blues. Régen Acoustic Bandként játszottunk klubokban, és az akusztikus blues szelleme a mai napig megfigyelhető a banda repertoárján. Olyan zenekarról van szó, ahol a dob helyett cajon, az elektromos gitár helyett pedig akusztikus gitár szólal meg egy koncerten. Fontos szerepet tölt be a szájharmonika és az ízes énekszólamok. Talán még érdemes hozzátennem, hogy ebben a bandában is feldolgozásokat játszunk, ám főleg olyan szerzeményeket, melyek nem férnének bele a T-Band repertoárjába, viszont nagyon szeretjük ezeket a dalokat. Igazi üldögélős, borozgatós műsorral készülünk, ahol a tánc helyett a szép harmóniákban tud elveszni az ember.

t-band

A Főtérnyitó Fesztivál című miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósul meg.

csipketabla

Szöveg: Jáger Levente, Pál László

Fotó: Horváth Péter (MégEgyKör), Németh Norbert (ÚtközBand), Pál László (Tegnapi Emberek), Pozsgai Ákos (T-Band), facebook.com/ozirisz

Még több cikk

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?