Musicalek lóhátról
Kultúra

Musicalek lóhátról

Nagy sikerű előadással vendégszerepelt Kiskunhalason, a lovas pályán a Nemzeti Lovas Színház Pintér Tibor igazgató vezetésével. A zenés műfaj sikerdalait adták elő a Kiskunhalasi Lovasbandérium közreműködésével.

Ilyen még nem volt városunkban. Savanya Szabolcs szervező mert nagyot álmodni, és elképzelése maximálisan teljesült. A lovas bázis lelátói zsúfolásig teltek érdeklődőkkel.

Lovasszínház 58

- Sokféle musicalből hoztunk dalokat, a világ legismertebb számait, áriáit, duettjeit. Repertoáron szerepelt a Rómeó és Júlia, Az operaház fantomja. Mindig törekszünk arra, hogy megmutassuk a magyar értékeket. Énekeltem a Honfoglalásból és Erkel Ferenc Bánk bánjából a Hazám, hazám, te mindenem című dalt. Sőt, operett is elhangzott, mint hungarikum – sorolta a műsorszámokat Pintér Tibor. – A helyi lovasok fantasztikus profizmussal álltak a produkcióhoz és nagyon jól szerepeltek velünk – fűzte hozzá a színházigazgató.

- A lovaglást a főiskolán kezdtem el, ahol kötelező tantárgy volt. Kis szünet következett, azután újrakezdtem. Közben az életem is változott. A városból kikerültem falura, sőt tanyára. Körülöttem volt száz ló, az életünk része. Ott nagyon-nagyon sok gyakorlatot szereztem. Most, hogy a lovas színházhoz kerültem, azért veszek pluszedzéseket. Többféle lovaglási stílus van, és ezeket szeretném megismerni – mondta Papadimitriu Athina.

Lovasszínház 42

Az előadáson a Nemzeti Lovas Színház művészeivel és tánckarával együtt lépett közönség elé a Kiskunhalasi Lovasbandérium. Ilyenre még nem volt példa.

- Nagy megtiszteltetés számunkra. A huszárok már több helyen, országos nagyrendezvényen bizonyították rátermettségüket, de azért ez egy új feladat volt. Bíztunk az előadás sikerében és abban, hogy a halasi huszárok méltóak a felkérésre. Húsz lovas és tizenkét ló szerepelt tőlünk az előadásban – tájékoztatott Rózsahelyi Róbert a Kiskunhalasi Lovasbandérium képviseletében.

Tekintse meg az előadáson készült további képeinket! A szereplőkkel készített interjúk a Halasi Tükör június 24-i számában olvashatóak!

Kép-szöveg: Pál László