(►) Legyen álmod kerek erdő
Kultúra

(►) Legyen álmod kerek erdő

Közönség előtt mutatta be új gyermeklemezét a Lyra együttes. A jövőre 40 esztendős zenekar a Halas Televízió stúdiójában tartotta azt a sajtótájékoztatót, ahol a Legyen álmod kerek erdő című albumuk dalait a támogatók, újságírók és gyerekek hallhatták élőben. A 18 szám szerzői között ott találjuk Kányádi Sándort, Weöres Sándort, Tóth Ágnest, Pintér Zoltánt és Csorvási Katát is. 

 
 
Ismét olyan eseménynek lehetett a Halasi Média és Kultúra Kft. a házigazdája, amelyre még nem volt példa. A jövőre 40 esztendős Lyra nálunk mutatta be új gyermeklemezét, amely a Legyen álmod kerek erdő címet kapta. Mint a sajtótájékoztatóval egybekötött zenélésen kiderült, az album hat éven át készült, érlelődött. Ahogy Csorvási Zoltán zenekarvezető elmondta: elég hosszú alkotási folyamat volt, de a végeredményt ismerve, megérte a munkát. 
A Halas Televízió stúdiójában elhangzó dalok fülbemászóak, nem véletlen, hogy az énekes Sebők Judit gyermekei kívülről fújták a gyermekbarát, ugyanakkor a felnőttek számára is szórakoztató szövegeket. Kiderült az is, hogy a három alaptag (Sebők Judit, Csorvási Zoltán, Nagy Zoltán) mellett Kovács Sándor, valamint Vladár Károly zenészként működött közre a lemezen. A hangzás a Bendegúz Stúdiót, Kis Dávidot és Jeszenszki Zoltánt dicséri. 
A lemezbemutatón a játszótérré varázsolt stúdióban gyerkőcök mókáztak, énekeltek. Czikkely Anna, az album illusztrátora pedig megmutatta, hogy miként lesz a leporellóból kézügyesség, cérna és gomb segítségével kész borító. A dalok máris nagy sikert arattak, Csorvási Zoltán külön megköszönte a bemutatón jelenlévő Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester, valamint a támogatók segítségét. További részletek a jövő heti Halasi Tükörben. Fotók a lemezbemutatóról: itt.
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal