Fény és természet
Kultúra

Fény és természet

Újabb időszaki kiállítás gazdagítja a Közösségek Háza programkínálatát a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Ezúttal egy testvérpár, Brindza Károly és Brindza László mutatja be alkotásait. A tárlat megnyitóját csütörtökön este tartották a művelődési központban. A kiállítókat Halla Zoltán programszervező mutatta be a közönségnek, figyelmükbe ajánlva kreativitásukat.

 

 

 

 

Brindza István fúrás, faragás iránti vágya már gyermekkorában megmutatkozott. Azóta sok-sok munkája készült. Fő témája a hétköznapok embere.

- Műkedvelő fafaragó vagyok. Mindenféle fa jöhet, ami a kezembe kerül. A hársfa az,ami könnyen faragható, de bükkfával és ébenfával is dolgoztam – mondta Brindza István érdeklődésünkre. Brindza László területe a festészet. Ő is ifjúként kezdte, azután hosszabb idő kimaradt a művészeti munkásságát illetően, nyugdíjasként azonban újra alkot. A tanulás iránti vágya napjainkig megvan benne.

- Jártam képzőművész körbe itt, Kiskunhalason. Voltam festőtáborban Tőserdőn Sáska Tibor festőművésznél – árulta el. – Kihagytam 40 évet, de utána újrakezdtem. Inkább természeti képeket, épületeket festek – tette hozzá Brindza László. 

A rendezvényen közreműködött a Kiskunhalasi Városi Vegyes Kar Faddi Istvánné vezetésével. Az énekkarral június 20-án 16 órakor is lehet találkozni a Közösségek Házában. Ők a házigazdái ugyanis a VII. Regionális Kórustalálkozónak, melyre mindenkit szeretettel várnak. Ha lehetőségük van rá, tekintsék meg a Brindza testvérpár Fény és természet című kiállítását is, mely július 10-ig látogatható.


Kép-szöveg: Pál László