Népszerűek voltak a múzeumi programok
Kultúra

Népszerűek voltak a múzeumi programok

Idén három helyszínen is kinyitottak a kiállítótermek a Múzeumok éjszakáján Kiskunhalason. A Thorma János Múzeumban, a Csipkeházban és a Berki Galériában kiállítások, kézműves foglalkozások, játékos vetélkedők, néptánc és koncertek várták az érdeklődőket.

 
A Thorma János Múzeumban Fülöp Róbert polgármester és Szakál Aurél múzeumigazgató együtt nyitották meg a színes kulturális programokat, a Felsővárosi-iskola diákjainak előadásában a Lobogódal csendült fel elsőként. A múzeumban Paczolay Gyula játékos foglalkozása, kvízjáték, régészkedés, filmvetítés, kincsvadászat és nosztalgiafotózás szerepelt a programok között, de hasznos tudnivalók is elhangzottak Dóka József építész előadásában a várható múzeumbővítésről is.

A Csipkeházban Csipketörténeti tárlatvezetéssel kezdődtek a programok, kézműves asztal és NeSpoon lengyel csipkefalfestő fotókiállítása is izgalmas látnivalót kínált. A Berki Galériában mandalafestéssel és egyéni tárlatvezetéssel várták a látogatókat, akik Berki Viola festményei mellett Diószegi Balázs festőművész kiállított alkotásait is megnézhették. Az este kiemelkedő programja volt a Berki-Diószegi katalógus, amelyet Szakál Aurél és Kollarics Gábor művészettörténész, gimnáziumi tanár mutattak be a nagyközönség előtt.

Zenei programok is várták a látogatókat: este 19 órától Gusztos Károly és lánya Gusztos Enid koncerteztek a Csipkeház udvarán, este 21 órától a nagyteremben a Kaméleon Társulat előadói énekeltek részleteket a Zrínyi 1566 című darabból. A Berki Galériában Vladár Károly muzsikált 19 órától, ahova aprók táncára várták a kicsiket és szüleiket. Ugyanitt sötétedés után Juhász Kitti népdaléneket és Morvai Tamás koncertje szórakoztatta a vendégeket. A Thorma János Múzeumban 20 órától szintén Vladár Károly muzsikáját hallgathatta az összegyűlt közönség. További képeinket böngéssze a facebook oldalunkon.

Pozsgai Ákos

Még több cikk

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal