Szerették a Szent Iván-napot

Második alkalommal is megmutatta Kiskunhalas és környéke, hogy szereti a Szent Iván-vigadalmat. A Sóstó partján délelőtt tíz órától várták a programok az érdeklődőket, akik több ezren voltak a nap folyamán. Olyan közösségi esemény volt, amely ismét örömet okozott nagyon sok embernek.

 
 
 
 
22:15 Tűz és víz
A Halas Táncegyüttes fergeteges produkciója, majd a nap folyamán fellépő összes táncos közös fináléja remek hangulatot teremtett arra, ami ezután következett. A Halasi Napsólyom Íjász Egyesület tagjai gyújtották meg a máglyát a tóparton, amelyet nagyon sokan álltak körül. Nem sokkal később a tűzzsonglőrök mutatták meg, hogy miként is kell a lángokat megszelídíteni. A lampionos evezés méltó befejezése volt a napnak, amelyet a Koktél zenekar bulija és folk kocsma zárt. Újabb galériánk van.
 
20:15 Ha leszáll az éj...
A majsai Mayossa tánccsoport fergeteges előadása után a szenttamási Kalala együttes állt színpadra. Készülünk a sötétedésre, máglyát gyújtunk nyílvesszőkkel, játszunk a tűzzel, lampionok szállnak a magasba, reszket a Hold a tó vizén és jönnek a csónakok...Önök is jöjjenek! 
 
19:15 Koccintós, szambás
Egymást váltják a fellépők a színpadon, a mórahalmi Napsugár táncegyüttes és a kiskunhalasi Dance My Way szamba bemutatója aratott nagy sikert. A Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából az Aradszky Pincészet Pusztamérgesi Kövidinkáját és a Szőke Pincészet Kiskunhalasi Genarosa nedűjét kóstolhatták meg több százan. Itt voltak a veteránjármű találkozó résztvevői is. Jól érezték magukat, csakúgy, mint mindenki itt, a Sóstó partján.
 
18:15 A hangulat fokozódik
Egyre többen jönnek ki a tópartra, a szél is csendesedett egy kicsit. A Magyar Bor és Pezsgő Napja tiszteletére több százan koccintottak egyszerre a kun őseink dicsőségére. A nemzetközi helyzet nem, de a sóstói hangulat fokozódik. Ennek igazolására egy újabb fotógaléria.
Eddig történt
Kisbírók, ostorosok, íjászok, fúvósok, táncosok, mazsorettek, néptáncosok, zumbások, babakocsis anyukák alkották a Szent Iván-napi menetet, amely egy óra alatt tette meg a Lidl Áruház és a Sóstó közötti utat. A Magyar Borfutár az üzlete előtt finom nedűkkel várta a résztvevőket. A vigadalom már javában tart a tóparton, ahol programok egész sora vár majd a kilátogató nézőkre. Kicsit szeles az idő, nem árt egy pulóver. Aki pedig a nézelődés mellett az egészségére is gondol, annak itt van a Semmelweis kórház EFI szűrőállomása. A menet emlékezetes pillanatait itt nézheti meg.