Garázspop Kloggs módra
Kultúra

Garázspop Kloggs módra

A fiatal generáció élre törő rockzenekara a Kloggs. Outer Shell címmel jelent meg bemutatkozó EP-jük, dalaikból augusztus 20-án 17 órától a kiskunhalasi közönség is ízelítőt kaphat a megújult főtéren.

- Lévai Péter énekel, gitározik. Nagy Gerda szintetizátoron játszik. Kása Márton dobol. Több, mint egy éve ez a hármas felállás a Kloggs. Már összeszokott társaságról beszélhetünk? Régebb óta ismeritek egymást?
- Mi ketten Petivel nagyjából három éve zenélünk, de ez csak amolyan örömzene dolog volt, lementünk egy halom sörrel a próbaterembe és zúztunk, ameddig csak bírtuk. Gerdát körülbelül két éve ismertük meg egy kocsmában, kiderült hogy szintizik, gondoltuk, miért ne próbáljuk meg vele a dolgot, így most már vagy másfél éve van velünk.
- Három ember, három különböző személyiség. Ki milyen zenei ízlést, irányvonalat hozott magával és mit tesz be ebből a közösbe?
- Mindhárman különböző zenéket hallgatunk, de nem nagyon lehet szétszedni, hogy ki milyen irányvonalat képvisel a zenekarban, nagyon változatos az egész, sokféle ötlet születik a próbákon, bárkinek bármije van, azt belegyúrjuk a zenébe.
- Hogyan jellemezhető a Kloggs-hangzás?
- Hát igen, ez nehéz kérdés. Mi experimentális garázspopnak definiáltuk magunkat, de ez azért elég tág, vagy inkább semmitmondó fogalom. Több műfaj is megjelenik nálunk, stoner rockos zúzások, dance-punkos diszkó elemek, poszt-rockos elszállások, illetve elég gyakran használunk matekozós, tört ütemeket is. Arra törekszünk, hogy olyan zenét csináljunk, amilyet még nem nagyon csinált senki.
- A fesztiválszezon közepén vagyunk. Merre jártatok már és hová készültök még?
- Eddig még csak Dunaújvárosban voltunk, a DUDIK fesztválon és tervben van még egy júliusi koncert, Budapesten, de most főleg a próbatermi munkára koncentrálunk, szeretnénk kicsit többet gyakorolni, több hangzást kipróbálni, új dalokat írni.
- Első EP-tek Outer Shell címmel jelent meg. Úgy tudom, már készül a következő
- Így van, július végére tervezünk össszerakni egy háromszámos EP-t és azt profi stúdiókörülmények özött felvenni. Erre készülünk most gőzerővel.
- Kiskunhalason, a főtéren augusztus 20-én 17 órakor koncerteztek a Szent István Nap keretében, a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Mire számíthat, aki veletek tölti a délutánt?
- Nem játszunk annyira rádióbarát, populáris zenét, de aki szereti a kísérletezőbb, alternatívabb zenéket, az nem fog csalódni!

.

Szöveg: Pál László

kloggs-2