Egyedi Why Not-hangzás
Kultúra

Egyedi Why Not-hangzás

A Why Not együttes visszatérő vendég Kiskunhalason. Anno a Jazzvacsora-estek egyikén szórakoztatták a közönséget akusztikusan új életre keltett slágerekkel. Molnár Emese (ének), Udvarhelyi Gábor (gitár), Éder Ferenc „Lá” (basszusgitár), Takács Marci (ütőhangszerek) koncertjein különleges muzsika szól. Könnyed, laza, lounge hangulatú… Aki ellátogat augusztus 20-án este a kiskunhalasi főtérre, maga is meggyőződhet róla. Kezdés 20 órakor, várnak mindenkit nagy szeretettel.

 

 

 

- Pár éve egy Jazzvacsorán vendégszerepelt Kiskunhalason a Why Not. Milyen emlékeket őrzöl a városról, a rendezvényről? – kérdeztük Molnár Emesétől.
- Azóta is emlegetjük azt az estét, egyrészt mert nagyon kedves barátnőmmel, Sóti Theával is egy színpadon énekelhettem, másrészt pedig olyan igényes előkészítés előzte meg azt az eseményt, amit példaértékűnek gondolok. Mivel profi volt a szervezés, így az est is remekül sikerült.

- Mennyiben változott legutóbbi kiskunhalasi koncertetek óta a zenekar repertoárja?
- Az a koncert majdnem 4 éve volt, így elég sokat. A koncepció azonban maradt, akusztik pop quartet-ként tartjuk magunkat számon, ami úgy érezzük, teljes mértékben lefedi a zenekar profilját. Populáris dalokat dolgozunk át akusztikus megszólalásban, úgy ahogy előtte még senki sem hallhatta. A dalok nem attól érdekesek, hogy más hangszereken játszuk őket, hanem attól, hogy teljesen átformálódnak egy jó groove-tól, egy új akkordmenettől és az emberek máris egy teljesen új Moves Like Jaggert élvezhetnek.

- Mire számíthat a Why Nottól a kiskunhalasi közönség az augusztus 20-án 20 órakor kezdődő koncerten?
- A szokásos Why Not hangulatra, ami oldott, könnyed és laza. Lesz néhány régi és sok új kedvenc, valamint reméljük, hogy a koncert végére egy kis tánc is elindul majd a közönség soraiban.

Az interjút teljes terjedelmében a Halasi Tükör augusztus 19-i számában olvashatják.
Pál László
Műtermi képek: Gabriella Schindl Photography
Koncertfotó: Hartmann Tamás