Lesz ének, lesz zene, lesz tánc!
Kultúra

Lesz ének, lesz zene, lesz tánc!

Intenzív nyarat tudhat maga mögött a Sin Seekas. Az együttes a szezonzáró SZIN fesztivál előtt Kiskunhalason is koncertezik egy jót. Várnak minden zeneszeretőt augusztus 20-án 16 órára a főtérre.

– Hogyan jellemezhető a Sin Seekas-hangzás? – kérdeztük Sóti Juli énekesnőtől.

– Legyen szó reggae, ska vagy balkáni dallamról, megálljuk a helyünket akár egy mezőn, akár egy fesztiválon. Dob helyett a cajonon (cáhonon) Dienes Ákos, akusztikus gitáron Pintér Tamás, basszusgitáron Újházi Tamás, harsonán Szögi István játszik. A hangzásunkat ezeken felül a kazoo is színesíti.

– Tavaly a Szigeten is koncerteztek. Milyen fesztiválélményeket szereztek idén? Mennyire volt intenzív a nyár?

– A nyár átszervezte a zenekar felállását, új tagokkal bővültünk. Elsősorban a saját dalaink rögzítésével és a klipforgatással foglalkoztunk, emellett Vajdaság területén léptünk fel, majd a nyarat a SZIN fesztivál zárja. Intenzív volt, szinte összenőttünk a nyár folyamán.

sin2

– Városunkban először játszanak. Mire számíthat, aki augusztus 20-án elmegy a koncertjükre? Lazulós vagy táncolós buli várható?

– Ez a tipikusnak cseppet se mondható akusztikus formáció nem engedi, hogy tánc nélkül menjünk haza. Kunfehértón tavaly nyáron a Holdruta fesztiválon léptünk fel, a Supernem zenekar után és annyira oldott volt a hangulat, amire nem is számítottunk.

Szöveg: Pál László
Fotó: Orkotic