Világkiállításon a halasi csipke
Kultúra

Világkiállításon a halasi csipke

Az ünnepi hétvégén Olaszországban vendégeskedik a halasi csipke. Iparművészeti remekünk ezúttal a Milánói Világkiállításon várja az érdeklődőket. Statisztikák szerint a rendezvény magyar pavilonját naponta ezerötszázan látogatják. A kézzel varrt csoda alkotási folyamatába is betekintést nyerhetnek a vendégek.

- Nagy örömünkre meghívást kaptunk a Milánói Világkiállítás szervezőitől, akik felkérésére a magyar Életkert Pavilonban mutatkozunk be. A halasi csipke a kalocsai hímzéssel együtt augusztus 20-tól 23-ig mutathatja be termékeit és készítési technikáját. Az augusztus 20-i nemzeti ünnepre tekintettel a szervezők kiemelt programokkal készülnek. Ebben a programsorozatban kapott lehetőséget a halasi csipke négy napon keresztüli, folyamatos jelenlétre - tájékoztatott Szécsiné Rédei Éva. - Az élő csipkevarrási bemutató mellett kiállítjuk a legszebb kész csipkéinket és a legújabb ékszereket – fűzte hozzá a Csipkeház igazgatója.

Még az államalapításunk ünnepe előtti napon, augusztus 19-én két csipkevarró és egy kísérő utazik Milánóba. A világkiállításra az angol, olasz és magyar nyelvű promóciós tájékoztató anyagot, valamint a csipkeképeket már korábban kiküldték. Emellett szórólapokat is visznek, szintén három nyelven, melyeket a látogatók rendelkezésére bocsátanak. Az utazás, szállás, étkezés valamennyi költségét a szervezők biztosítják.

Az eseményről további információk olvashatóak a Halasi Tükör augusztus 19-i számában.


Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?