Fényhíd
Kultúra

Fényhíd

A Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete ötödik alkalommal hirdette meg fotópályázatát. A szervezet felnőtt és ifjúsági kategóriában várta a pályaműveket Fényhíd címmel. Az idei esztendő a fény nemzetközi éve, ennek kapcsán invitálták szerdán a Közösségek Házába az alkotókat és a közönséget. A pályázat témája: „Fényhíd” volt, ilyen témában alkothattak a pályázat résztvevői.

 
 
 
- A fénnyel kapcsolatos fotókat vártuk, elsősorban természeti képeket, de minden olyan minőségi fotót, amely a pályázat témájának megfelelő. Olyan képeket vártunk, ahol a fény különleges, érdekes módon jelenik meg az alkotásokon – fogalmazott Mongyi Marianna egyesületi elnök.
fenyhid-2
- Hagyományainkhoz híven két korosztály pályázhatott. Az ifjúsági kategóriában a 14-18 éves korosztály képeit, valamint a felnőttek alkotásait értékelték – fűzte hozzá. A képeket háromtagú szakmai zsűri bírálta el: Daróczi Csaba, Ferincz János és Kis Csaba. A tárlatot a megnyitón Kis Csaba ajánlotta a látogatók figyelmébe. Beszédében rámutatott: az alkotók a fényt, mint kreatív eszközt használták. Véleménye szerint évről évre magasabb a fotópályázat színvonala.
fenyhid-3
Felnőtt kategóriában Rékasi Ramóna nyert. A második és a harmadik helyezés Horváth Ádámot illette. Az ifjúságiak mezőnyében Bárdi Brigitta Laura, Tősmagi Klaudia és Gudmon Olivér Lucián a sorrend. Különdíjat kapott a Zöld-hídtól Rajnai Gabriella. A Halasi Média és Kultúra Kft. különdíját Jamrik Lajos vehette át. A fotókból kiállítást rendeztek a Közösségek Házában a szüreti napokhoz igazodva, így alkalma lesz sok látogatónak megtekinteni a kiállításukat. A díjazottak ajándékot, Czikkely Anna egyedi tervezésű vászontáskáját és kupát, a résztvevők oklevelet kaptak.  A megnyitón hagyományaikhoz híven műsorral közreműködtek a Bibó István Gimnázium diákjai. További képeket itt talál.
 Pál László
Fotók: Anda Péter