(►) Zene mindenhol
Kultúra

(►) Zene mindenhol

Rendhagyó módon ünnepelték a kiskunhalasi intézmények a Zene világnapját. Volt, ahol házi hangversennyel, míg máshol direkt erre az alkalomra írt rapdalokkal várták az érdeklődőket. Jöjjön összefoglalónk!

 

Kiskunhalasi Művészeti Iskola

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította 1975-ben. Azóta világszerte ünneplik figyelmet összpontosítva a csodálatos élményre, a muzsikára. A kiskunhalasi művészeti iskola ebből az alkalomból nyolcadszor rendezte meg városi zenei versenyét. A jelenlevőket Kovács Andrea igazgató köszöntötte.

Zenenap 17

A megméretésre csütörtökön délután került sor a hangversenyteremben, öt kategóriában - hangszeres, vokális és kamarazenei versenyen. A zsűrit Ulakcsainé Lovas Jolán nyugdíjba vonuló igazgató vezette elnökként. Munkáját Setényiné Rácz Gabriella okleveles ének-zene- és hegedűtanárnő, valamint Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója segítette. A verseny a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola és a Zeneszeretők Kiskunhalasért Alapítvány szervezésében valósult meg támogatókkal együttműködve.

Szilády-gimnázium

A sziládysok igazán kitettek magukért, hiszen az iskola új sztárjai, a rapper srácok többek között egy direkt erre az alkalomra írt és megzenésített szöveggel kápráztatták el a jelenlévőket. Ezt követően egy jól ismert, vallási témájú popdal csendült fel, amiben minden diák részt vett, hiszen a refrént az aulában tartózkodó kisebb tömeg egy emberként zengte végig.

Bibó-gimnázium

Ezzel egyidőben a bibósok is zenei előadásokat rendeztek. Az aulában több hangszer is helyet kapott, amit egymás után szólaltattak meg a fiatalok. Az egyik legnagyobb sikert arató dalt a kiskunhalasi Gusztos Enid és az iskola egyik mexikói cserediákja adta elő. Az iskolákban készített felvételeket pénteken este lehet megtekinteni a Halas TV Pont című magazinjában, addig is jöjjön ráhangolódás képpen néhány FOTÓ.

Szöveg-fotó: Pál László, Szőri Attila
Videó: Vezendi Gábor