Aranyosi betűzött…
Kultúra

Aranyosi betűzött…

Az idei év második kiskunhalasi dumaszínházi előadása telt házat vonzott a művelődési központban. Aranyosi Péter Négybetűs szavak című stand up estjén humorral fűszerezve - kiskorától napjainkig - elmesélte, mi történt vele.

- Mi az igazság és mi nem? Fábry Sándor szokta mondani, hogy a fiction és a nonfiction keveredik. Én inkább azt mondom, hogy az igaz történet keveredik a szubjektumommal. Akár a főiskolás élményeket, akár az ejtőernyős ugrást az én szemszögemből látja a közönség, mert így próbálom láttatni. Azt mondom, hogy nem a kitaláció itt a lényeg. Inkább az, hogyan éled meg a magad szubjektumában. A közönség pont erre kíváncsi – mutatott rá Aranyosi Péter. – Mindenki elmondhatja, hogy főiskolás volt, de a közönség a humorista nyomorán röhög. Az én nyomorom valamilyen szinten az övé is, hiszen egyforma emberek vagyunk valamilyen szinten ezen a Földön. Ezek a nyomorok, a vicces helyzetek mindenki helyzete. A humorista csak annyiban más, hogy ha rossz is a történet, akkor is viccesen tudja elmesélni – tette hozzá.

Aranyosi Péter 01

Aranyosi Péter tanárként végzett, de nagy rajongója volt a Rádiókabarénak, így ott keresett állást. Először a háttérmunkálatokban vett részt, majd élesben is kipróbálhatta magát. A Showder Klubban megismerte és megszerette a közönség, immár 10 éve szórakoztat, nagy sikerrel. Kiskunhalason, a Közösségek Házában tartott előadása is telt házat vonzott.

Aranyosi Péter3

- A Négybetűs szavakban eléggé keményen kiadtam magam – mondta. – Nagyszerű volt a közönség, nagyon nevettek. Kezdetben kicsit be voltak szeppenve, de azt hiszem, hogy annyit kedveskedtem nekik meg szórtam a személyeskedést – a kopasz embernek, a nagymellű nőnek és az embernek, aki kabátban ült -, hogy érezték, ők aktív tagjai ennek az előadásnak. Nagyon jó beszólások voltak, ezek kellettek.

Aranyosi Péter 21

Ezen a kellemes és kacagtató csütörtök estén – ahogy Aranyosi Péter fogalmazott – humoristasimogatásra is lehetőség nyílt. E címszó alatt lehetett vele beszélgetni, fotózkodni…

Aranyosi Péter 25

Aranyosi Péterrel készített interjúnkat a Halasi Tükör október 14-i számában olvashatják teljes terjedelmében.

Kép-szöveg: Pál László