Halas értékei
Kultúra

Halas értékei

Az Őszi Könyvtári Napok a Martonosi Pál Városi Könyvtárban is elkezdődtek. Erhardt Györgyi igazgató köszöntötte a közönséget szerdán este. Gila János: Az ezerarcú megye iskolán kívüli művelődéstörténete a kezdetektől 1975-ig című könyvét mutatták be az intézményben.

A szerzővel Varga-Sabján Gyula nyugalmazott könyvtárigazgató beszélgetett. Rámutatott: a művelődési háztól kezdve a zeneiskolán át a könyvtárig a szorosan vett közművelődés városunk tekintetében is mind benne van a kötetben.

Gila János a kecskeméti Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központot, majd a Bács-Kiskun Megyei Moziüzemi Vállalatot vezette. Nyugdíjba vonulása után úgy döntött, hogy feldolgozza a kultúra és a közművelődés múltját. A megye mozitörténetét bemutató monográfiájával már korábban megismerkedhettek a kiskunhalasiak, most új kötetét hozta el a városi könyvtárba. Az ezerarcú megye iskolán kívüli művelődéstörténete a kezdetektől 1975-ig újabb hiánypótló munka.

Gila János 07

- A közművelődés területén dolgozók kézikönyve lehet. Haszonnal forgathatják azok a felsőoktatásban résztvevők, akik a pályára készülnek. Mindazok, akik itt élnek és ezt a tájat igaz patriótaként szeretik és nyitottak a művelődésre, vegyék kézbe ezt a könyvet! Azért is készült, mert szerettem volna, hogy a Bács-Kiskun megyei értékek szélesebb körben is nyilvánosság elé kerüljenek – fogalmazott Gila János.

Gila János 09

-Kötetét szeretettel fogadtuk, hiszen a mi városunk is nagyon-nagyon erőteljesen szerepel benne – tette hozzá Varga-Sabján Gyula.

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?