Folk est a Rézhúros Bandával
Kultúra

Folk est a Rézhúros Bandával

A hagyományőrző programokat hivatott színesíteni a Folk Esték rendezvénysorozat, amely most szombaton, azaz november 7-én startol a Közösségek Házában. Táncházak rendszeresen működnek városunkban, de ilyen komplex program még nem volt Kiskunhalason.

 

 


Szombaton, este hét órától közel egy órás népzenei koncert várja az érdeklődőket, melyet az üllési Rézhúros banda szolgáltat. Olyan népszerű muzsikák csendülnek fel, mint szászcsávási, kalotaszegi, felcsíki, somogyi és széki férfi táncok. A koncert végén a közönség a zenekar segítségével megtanulhat egy közismert és népszerű népdalt is. Ezt követően Bishoff Ádám és Dóka Zsuzsanna, valamint Mándity László és Sallay Laura mutatja be egy-egy tánc alaplépéseit, melyet könnyedén elsajátíthatnak azok is, akik eddig még nem csöppentek bele a néptánc világába.

A vendéglátásról Dobos Jánosék gondoskodnak, akik különféle finomsággal készülnek az estére. Hurka-kolbász, frissen sültek, forralt bor, tea, ízletes ételek és italok várják majd a vendégeket. A belépőjegy vásárlók között Csordás Katalin viseletkészítő munkáiból nyerhet egy szerencsés hölgy próbaszoknyát, a férfiak között, pedig egy szép ingnek keresünk majd gazdát. Az est további részében a néptáncé lesz a főszerep, hajnalig tartó táncházhoz húzzák a jobbnál jobb muzsikákat a Rézhúros Banda tagjai, akiket személyesen is megismerhetnek a Folk esten, muzsikájuknak, örömzenélésüknek, pedig mindazok részesei lehetnek, akik elfogadják meghívásunkat erre a remek programra.


Vadkerti Mónika