Vastaps, hangos siker a Folk esten
Kultúra

Vastaps, hangos siker a Folk esten

Óriási sikere volt az első alkalommal megrendezett halasi Folk estnek. A Közösségek Házának nagyterme teljesen megtelt, a Rézhúros Banda népzenei koncertje, a közös dal- és tánctanulás, Dobos Janiék finom ételremekei pedig különleges élményt szereztek a megjelenteknek.

 
 
 
Minden várakozást felül múlt a szombat esti, Rézhúros Banda mulatsága. A közel egy órás népzenei koncertre megtelt a Közösségek Házának a nagyterme. A halasi és vidéki közönség nagy tetszéssel fogadta az üllési népzenészeket, akik szászcsávási, füzesi, kalotaszegi, somogyi, széki és felcsíki muzsikát húztak a ráadás, pedig mezőségi volt. A műsort 2 pár színesítette táncokkal, Dóka Zsuzsanna és Bischoff Ádám kalotaszegit, míg Sallay Laura és Mándity László füzesit táncoltak.
A közös daltanulásra is nagyon vevő volt a közönség, ahogy a szatmári, majd széki tánctanításra is sokan beálltak. Csordás Katalin viseletei pedig nem is kerülhettek volna jobb helyre, a szoknya egy kiskunfélegyházi táncos lányhoz, a paraszting pedig egy halasi táncos fiúhoz került. Dobos Janiék falatozója is nagyon népszerű volt, a finom sültek illata sokakat elcsábított az este folyamán.
A kezdeti sikerben ott a folytatás is! Február 6-án, szombaton lesz a II. Folk est, akkor a szabadkai Juhász zenekar húzza el a közönség nótáját. Az első, Rézhúros mulatság magasra tette a lécet! A mulatság képeit itt tekintheti meg.
Vadkerti Mónika
Fotó: Anda Péter