(►) Önt is várja a Halasi Bridzs Klub
Kultúra

(►) Önt is várja a Halasi Bridzs Klub

Hajdanán a kártyajátékok a füstös kocsmák elengedhetetlen részei voltak. Napjainkban főként esős hétvégéken, unalmas délutánokon kerülnek elő a paklik. A Kiskunhalasi Bridzs Klub tagjai azonban nem csupán unaloműzőként tekintenek a kártyalapokra. Hosszú évek, évtizedek tapasztalatait osztják itt meg egymással a játékosok hétről hétre.

 

A Bridzs Klub minden hétfőn 17 órától várja az érdeklődőket a Közösségek Házában. Mivel egy összetett játékról van szó, egyértelmű, hogy ezen, rövid cikkünkben nem tudjuk megmutatni a bridzs minden fortélyát, de azért a mellékelt videóból kiderül, mi történik, ha asztalhoz ülünk egy party alkalmával.

A Halasi Bridzs Klub legidősebb tagja túl a 80-on is aktívan részt vesz minden találkozón. Mint mondja, több mint 50 éve része életének ez a játék, és már el sem tudná képzelni mindennapjait a kártya nyújtotta izgalmak nélkül.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a bridzs nem csak egy egyszerű játék. Nagyon szigorú szabályai vannak, amiktől semmilyen körülmények között nem szabad eltérni. A helyszín és a kártyapakli tehát adott, asztalból és székből sincs hiány, így már csak a lelkes játékosokra várnak hétfő délutánonként a Bridzs Klubban.

Szöveg-fotó: Szőri Attila