Diákjai a mai napig hálásak neki
Kultúra

Diákjai a mai napig hálásak neki

Szerdán este tartották Kiskunhalason a Cum Gratia díjátadót. Ebben az esztendőben egykori tanítványai javaslatára Magyar Lajosné kaphatott oklevelet és egy emléktárgyat az Öregdiákok Halasi Egyesületétől.

 
A díjat 2014-ben alapították Csiszér Erzsébet tanítónő tiszteletére. Minden évben egy olyan pedagógus kaphatja meg a Cum Gratia-díjat, akit egykori tanítványai javasolnak, majd egy háromtagú bizottság választ a jelöltek közül. Kovács Sándor, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy idén is sikerült egy olyan sokak számára kedves pedagógust választani, aki több évtizedes áldozatos munkájával sok halasi és környékbeli gyermek napjait tette sokkal szebbé az iskolai órákon.
Cum Gratia Magyar Lajosné 08
A 2015-ös díjazott Magyar Lajosné lett, aki meghatódva köszönte meg a jelenlévőknek és egykori tanítványainak azt a sok-sok szeretet és örömteli pillanatot, amit az elmúlt évtizedekben kapott a fiataloktól. Ezt követően a kitüntetett felelevenítette életének és pályafutásának legmeghatározóbb pillanatait. Mint elhangzott, számára még mindig az a legnagyobb öröm, ha egykori nebulói az utcán ráköszönnek vagy megkérdezik, hogy van.
Cum Gratia Magyar Lajosné 12
Az ünnepségen a Bibó István Gimnázium ifjú tehetségei álltak közönség elé versekkel és ismert komolyzenei művekkel. Helyszínen készült fotóinkat Ön is megtekintheti, ha IDE kattint.
 
Szöveg-fotó: Szőri Attila