Gála a Fogyatékosok Világnapja kapcsán
Kultúra

Gála a Fogyatékosok Világnapja kapcsán

Jó hangulatú rendezvénnyel köszöntötték Kiskunhalason a Fogyatékosok Világnapját. A moziban bemutatkozási lehetőséghez jutottak azok a szervezetek, akik a sérült, hátrányos helyzetű emberekkel foglalkoznak, majd vidám műsor következett. A tánc, az ének, a mókázás után a jelenlévők ajándékot kaptak a közelgő ünnepek kapcsán.

 

 

Hangos kacagás, énekszó vagy éppen a figyelem csendje volt a jellemző csütörtökön kora este, a halasi moziban. A Fogyatékosok Világnapja alkalmából szervezett gálát a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Sport az Esélyért Egyesülettel közösen. A szinte teljesen megtelt széksorokban ülők megismerkedhettek a házigazda szervezetek munkája mellett a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete, valamint a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének mindennapjaival is.  Az ünnepi műsorban aztán egymást váltották a fellépők.

Volt paródia, tánc, német nyelvű előadás, dal, furulyaszóló és különleges koreográfia is. A hangulatos délutánon, kora estén a program végén ajándékokat vehettek át a résztvevők. Az eseményen elhangzott, hogy a tervek szerint jövő nyáron, egy nagyszabású szabadtéri rendezvényt szerveznek a halasi szervezetek, egyesületek. A legemlékezetesebb pillanatokat itt lehet visszaidézni.

 Együtt

Ha nem látlak, érezlek.

Ha nem hallak, kérdezlek.

Ha nem tudok járni,

Te jössz oda hozzám.

Mint a mágnes, úgy

vonzódom hozzád.

Jáger Levente

Fotók: Anda Péter