Folk est 2.0
Kultúra

Folk est 2.0

Az első halasi "Folk est" zajos sikere után szombaton este ismét táblás házat "vitt" a folytatás. Vadkerti Mónika és szervező csapata megint a műfaj élvonalát hozta Halasra.

 
Prológként Csordás Katalin viseletkészítő, népi iparművész gyönyörű ruhái segítettek ráhangolódni az estre majd a zenéé és táncé volt a figyelem. A szabadkai Juhász zenekar érkezett vendégként és a műfaj ismerői már előre tudatták mindenkivel: egy klasszis, profi csapat zenél ezúttal nekünk halasiaknak.
nezosereg
A hangulatot nem lehet leírni, de azt igen, hogy a 45 percesre tervezett koncert a közönség erőteljes "nyomására" alaposan felülmúlta az egy órát. Juhászékkal együtt muzsikált a színpadon a Lajkó Félix zenekarával is folyamatosan együtt játszó brácsa-virtuóz Brasnyó Antal is. A koncert után Mándity László Sallay Laurával és Bischoff Ádám Dóka Zsuzsannával tanította a közönséget a felcsíki és bukovinai táncok fortélyaira, pihenésképpen Dobos Janinál lehetett poharazgatni és falatozgatni, felkészülve a sorsolásra, melynek keretében Csordás Katalin viseleteit vihették haza a szerencsés nyertesek.
tanctanitas
A nap, az éjszaka zárásként hajnalig tartó táncház koptatta a nagyterem padlóját. ...és aki lemaradt? Áprilisban ismét "Folk est" a Közösségek Házában a szegedi Rozsdamaró zenekar főszereplésével!
Tekintse meg sok-sok helyszíni FOTÓNKAT!
Szöveg: Tóth István
Fotó: Anda Péter

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával