Szivárványos 20 esztendő
Kultúra

Szivárványos 20 esztendő

Rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány. Fejes Józsefné, Erzsike alapította az akkor teljesen újdonságnak számító csoportot és azóta számtalan hazai és külföldi sikert ért el a bábos csapat.

 

 

A 20 év alatt több nemzedék is megtanulta Erzsike segítségével a bábos műfaj titkait, megtanult szerepelni, közönség előtt fellépni, érthetően beszélni, gondolatait tolmácsolni. A jubileum alkalmából fotótárlat, bábkiállítás és több előadás helyszíne volt a Közösségek Háza.

A záróprogramon Fülöp Róbert városunk polgármestere mondott köszöntőt, majd Fejes Józsefné emlékezett az elmúlt két évtizedre. A főszereplőkkel együtt ünnepelt Pernekiné Valentin Ildikó bábszakértő is, aki csodának nevezte a halasi csoport eddigi tevékenységét. Az est fő eseménye a "Halasi csipke" című bábelőadás volt, amely rendhagyó hangulatával, fényeivel, színvonalával igazán méltó ünnepe lehetett a jubileumnak. Az rendezvénysorozat fináléjában természetesen a torta is asztalra került, köszöntve az elmúlt 20 esztendőt. Boldog születésnapot Szivárvány! Íme az emlékezetes délutánon készült fotóink.

Tóth István

Fotók: Pozsgai Ákos