Műsorváltozás!
Kultúra

Műsorváltozás!

A halasi tavaszi színházi évad egyik előadása betegség miatt elmarad. A négy színdarabból álló sorozat szervezői helyette egy másik komédiát tűznek műsorra. A József Attila Színház áprilisra tervezett előadását nem tudja megtartani Kiskunhalason, a Városi Filmszínházban. Ennek okáról Nemcsák Károly igazgató közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.

„A József Attila Színház sajnálattal tudatja, hogy Rékasi Károly nyári motorbalesetből származó sérülései nem gyógyultak megfelelő ütemben, ezért újabb operációra van szüksége.

A nem várt fejlemények miatt a kiskunhalasi filmszínházba 2016. április 5-re, keddre meghirdetett Boldogság című előadást a színház nem tudja megtartani.

A József Attila Színház legfontosabb szempontnak minden körülmények között színészei, alkotói és dolgozói egészségét és biztonságát tekinti, ezért Rékasi Károly színpadra lépésével, teljes gyógyulása érdekében előreláthatólag évad végéig nem számol.

A színház vezetősége, minden tagja és dolgozója egy emberként áll Rékasi Károly mögött, felépüléséhez minden támogatást megad és bízik abban, hogy a kollégák, barátok és a közönség legnagyobb örömére hamarosan visszatérhet nemcsak a József Attila Színház, hanem Kiskunhalas színpadára is.

Megtisztelő figyelmüket és szíves megértésüket ezúton is köszönjük!”

A helyi színházi évadot szervező Halasi Média és Kultúra Kft., valamint a Városi Filmszínház mindenképpen szerette volna ugyanabban az időpontban vagy egy-két nap eltéréssel műsorra tűzni a másik darabot. Ez sikerült is: április 6-án szerepel repertoáron Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli című komédiája Nemcsák Károly (Jászai-díjas, Érdemes Művész), Bozsó Péter, Karácsonyi Zoltán főszereplésével, Sas Tamás rendezésében.

„Az Európában eddig 15 országban sikerrel bemutatott fergeteges - futballöltözőbe ágyazott, társadalomkritikával és sebészi pontosságú, már-már archetipikus mai jellemrajzokkal fűszerezett - komédia 1999-től a Budapesti Kamaraszínházban, majd a teátrum megszűntével 2012-től immár a József Attila Színház műsorára tűzve aratja töretlenül sikereit. A több mint 350 előadást megélt produkció színpadi megjelenítői egytől egyig színházban, filmen és televíziós sorozatokban egyaránt sűrűn foglalkoztatott művészek.” – adott tájékoztatást a József Attila Színház.

Szöveg: Pál László
Fotó: internet

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral