Nászút a világ körül
Kultúra

Nászút a világ körül

Izgalmas kalandok, csodálatos fotók és önfeledt jókedv várt mindazokra, akik vasárnap délután ellátogattak a Közösségek Házába. Zárug Zita és Harkányi Árpád nászútjukról meséltek az érdeklődőkenk. A dolog érdekessége azonban az volt, hogy míg más házaspár 1-2 hétre utazik el valahová, ők 1550 nap alatt kerékpárral bejárták szinte az egész bolygót.


A Halasi Média és Kultúra Kft. rendezvényén színültig megtelt érdeklődőkkel a Közösségek Háza. A két világjáró fotók és videók segítségével számolt be a 40.000 kilométert felölelő túráról. Mint mondták, teljesen megváltoztatta őket a világkörüli út.

Rengeteg emberrel ismerkedtek meg az évek során, különleges ételeket kóstoltak és egzotikus helyeken aludtak. Volt, hogy „kukabúvárkodásból" szereztek igazi kincseket, útjuk során pedig fényképezőjük segítségével mindent alaposan dokumentáltak.
naptaros

- Nagyon sok dologra megtanított minket ez a nászút. Nem vagyunk már olyan mértéktelen fogyasztók, mint régen, sokkal kevesebbet vásárolunk, szelektíven gyűjtjük a szemetet, spórolunk az energiával és a természeti kincsekre is jobban vigyázunk. Ezzel az előadással arra szeretnénk bátorítani az embereket, hogy merjenek belevágni egy akár ilyen nagyságrendű kalandba is, hiszen első körben mindenkinek önmagát kell legyőznie - nyilatkozta weblapunknak Zárug Zita.

A kalandorokkal készített interjúnkat a csütörtöki Kultúrképben láthatják az érdeklődők, addig is jöjjön néhány FOTÓ a vasárnapi eseményről.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig