Szóvarázs
Kultúra

Szóvarázs

A magyar nyelvet ünnepelték a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskolában. A Szóvarázs elnevezésű területi prózamondó versenyen az 5-8. évfolyamosok vettek részt.

- Őrizzük a hagyományokat. A prózában megfogalmazott emberi sorsok kapnak teret versenyünkön. Fontos a választás, hogy a gyerek a sajátjának érezze az adott szöveget. A verseny azt is szolgálja, hogy a diák szókincse bővüljön, esetenként régi korok hangulatát idézve. Erkölcsi tanulságokat hordoznak a művek, gazdagodik általuk a tanulók világlátása – nyilatkozta Maglódiné Gartner Mária a szervezők nevében.

szovarazs 02

A 19. Szóvarázs területi prózamondó versenyen két kategóriában versenyeztek a nevezők. A zsűriben Pertics Orsolya könyvtáros, Csorvási Zoltán, a Lyra együttes vezetője és Anda Péter, a Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársa értékelt.

szovarazs 01

- Széles táborból került ide irodalom. Nagyon komoly művek is elhangzottak, az előadások pedig többé-kevésbé jól sikerültek. Érdemes, van miért csinálni – fogalmazott Anda Péter a zsűri nevében a díjkiosztó előtt.

szovarazs 04

Helyezések, 5-6. o.: 1. Harnóczi Virág Ráhel (Szilády Áron Református Gimnázium), 2. Gaál Zsófia (Fazekas-iskola), 3. Oláh Vince (Szent József Katolikus Általános Iskola). A 7-8. évfolyamon: 1. Vincze Rita (Központi Református Általános Iskola), 2. Édes Rebeka (Szilády), 3. Nyerges Anna (Központi-iskola).

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal