Flo Halaskiül-koncerten
Kultúra

Flo Halaskiül-koncerten

A Halaskiül-sorozat Kiss Flóra koncertjével folytatódott pénteken este a Közösségek Háza udvarán. Az énekesnőt Tempfli Erik kísérte zongorán. Nekik köszönhetően újra szólt a jazz…

- Különböző műfajok hatottak stílusára. Milyen irányba tart most zeneileg?

- Rengetegféle műfajban megfordultam az elmúlt években a hip-hoptól az elektronikus zenén át a jazzig. Azt gondolom, a saját zeném inkább kicsit undergroundabb mixe ezeknek. Jelenleg is formálódik, alakul. Nem szégyellem, hogy útkeresésben vagyok. Ennek van most itt az ideje. Valószínűleg ha elkészül majd, amin éppen dolgozunk, akkor sem szeretném felcímkézi.

flora4

- Két éve saját együttese van. Milyen célkitűzésekkel, elképzelésekkel fogtak közös muzsikálásba?

- Jelenleg az alkotó fázist éljük, próbálunk, témákat írunk és építjük a közösséget. Zenekart csinálni jól, a világ legnehezebb dolga. De el kell kezdeni.

flore3

- Milyen repertoárral érkeztek a Közösségek Házába?

- Tempfli Erik zongoristával érkeztem, akivel Kőbányán hozott össze a sors. Kivételes tehetségű zongorista, és már több éve zenélünk együtt, osztálytársak voltuk és barátok lettünk. Mindig nagyon jó élmény együttműködni vele. Kettőnk ízlésének egy közös metszetét vittük színpadra. Nagyon sokféle számunkra kedves dallal, sajátos ízzel.

flore2

- Énekelt már Kiskunhalason. Milyen emlékeket őriz a fellépéssel kapcsolatban?

- Korábban egy jótékonysági rendezvényen énekeltem Kiskunhalason. Akkor Tury Krisztiánnal, az Infinity zenekar gitárosával léptem fel hasonló koncepció szerint. Nagyon családias hangulat volt, reméltem, hogy visszatérhetek valamikor a közeljövőben.

Szöveg: Pál László
Fotó: Anda Péter