Álmok tűre hangolva
Kultúra

Álmok tűre hangolva

A Tázlári Kézimunka Klub mutatkozik be a Csipkeház legújabb tárlatán. A kiállítóterem falán gobelinek, csipkék, hímzések tekinthetők meg. A megnyitót pénteken este tartották. Az Álmok tűre hangolva című gyűjteményes anyagot Bán Róbert polgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

A tázlári kézimunkázó asszonyok a kiskunhalasi tárlattal párhuzamosan Budapesten, a Camponában is kiállítanak. A település polgármestere úgy fogalmazott, nagyon büszkék rájuk.

tazlarpolg

- Amerre járnak, sikert aratnak. Alkotásaikkal színesítik a falu kulturális életét és a rendezvényeket Tázlár határain túl. A Nyílik a rózsa zenés program alkalmával is megcsodálhatta a közönség munkáikat – tudtuk meg Bán Róberttől.

gulyas

- A Tázlári Kézimunka Klub 12 éve alakult Balanyi Györgyné vezetésével. Két éve fogom össze én a kis csapatot – mondja Gulyás Lászlóné. - Heti egy alkalommal, szerda délutánonként jövünk össze kézimunkázni. A gobelin, a kalocsai és a keresztszemes hímzés, a patchwork, a vagdalásos technika az én területem. Meghívásra több helyen jártunk már alkotásainkkal. Nagy öröm nekünk, hogy most a Csipkeházban is bemutatkozhatunk.

A hölgyek Kiskunhalason és Pirtón is több alkalommal vettek részt jótékonysági rendezvényen. Közéjük tartozik Pap Ferencné, aki visszatérő vendég városunkban.

papp

- Kezdetektől horgolok, hű vagyok hozzá. Most napernyővel és kisebb-nagyobb terítőkkel érkeztem – árulta el.

További kiállítók: Balanyi Györgyné, Budainé Harai Mária, Csordás Lászlóné, Kléh Irma, Ladányi Istvánné, Sörösné Mihók Ildikó, Takó Jánosné.

nezokcsipke

A rendezvényt kulturális műsor színesítette.

Kép-szöveg: Pál László