Táncból és show-ból jeles
Kultúra

Táncból és show-ból jeles

A 26. születésnapját ünneplő Stúdió 2000 TSE ezúttal eltérő karaktert adva hagyományos táncgálájának, a tanév végéhez igazította legnépszerűbb eseményének időpontját szombat este. Ennek oka, hogy a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolával közösen rendezték meg az idei gálát. Farkas Dániel alpolgármester megnyitójában külön kihangsúlyozta, hogy városunk büszke arra, hogy a Stúdió 2000 TSE verseny tevékenysége mellett az oktatásban, a fiatalok nevelésében formális szerepet vállal a művészeti iskolában. A műsor egyébként hozta a kötelezőt, a maximális közönségsikert.

 
 
 
Bár bizonyítványt nem osztottak az évzárónak is beillő idei táncgálán, a nézők tapsából ítélve nem kaphatott volna mást a rendezvény, mint jelest. A művészeti iskola és a táncsport egyesület szervezése körültekintően tükrözte közös tevékenységük lényegét.
 
 
Szerepeltek a gálán az óvodás korúaktól az idősebb, senior kategóriáig, felléptek a kezdő versenyzőktől a profikig. A klasszikus iskola táncoktól, az egyéni kűrökön át, a show elemeket tartalmazó látvány koreográfiákig minden belepréselődött a bő két órás műsorba.
 
 
Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője, a rendezvény főszervezője az előző évben még a gála szüneteltetését vizionálta, de a táncosok, a szülők és az érdeklődők igénye előtt meghajolva mégis úgy döntöttek, hogy az idén is megrendezik a mindig teltházas tánc-show-t. Jól tették.
 
 
A szombat esti program végén a közönség szűnni nem akaró tapsával szinte nem engedte a műsor befejezését. Igaz ehhez nagyban hozzájárultak a stúdiósok és vendégeik, mert a színvonalas és látványos műsoruk egész este magával ragadta a nézőket. A fináléban felvonuló, közel 200 táncost percekig tapsolta a nagyérdemű.
 
 
A 2016. évi táncgálát  Halas Televízió rögzítette és azt egy későbbi időpontban közvetíti. A gála eseményeiről a Halas Televízió jövő heti Kultúrkép című magazinjában láthatnak összefoglalót.
 
További képeket ide kattintva nézhet meg.
 
KI, fotó: Anda Péter